mittan Road 

 

About mittan Road

Nobody knows what happen tomorrow, but everything is necessary for myself on my life. This is my road I have been walking to be HAPPY-aging not anti-aging. And, where there's a will, there's a way!

今までの道 これからの道 私のHAPPYエイジングロード♪

スポンサーサイト

Posted by mittanr on

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Miso Making Lesson   -  手作り味噌レッスン -

Posted by mittanr on   0 comments

I joined a cooking lesson with my English teacher and her friends yesterday.

We learned about how to make miso from a nice Japanese couple in English.



First, we mashed boiled beans by a small glass pot.



Next, mixed mashed beans, brown rice (genmai) koji and salt.
Then, made miso balls like onigiri.

miso lesson

After that, wiped down a ceramic pot by shochu.

And then, we put salt, miso balls and a red pepper into the ceramic pot.

Finally we covered the miso with sakekasu.

We can open the pot one year later! Wow, I can't wait!!



And we also got yuzu miso and miso muffins at that time.
They were so delicious!





It was very fun.
And I enjoyed the interesting cooking lesson in English!
We had a really wonderful time!!


昨日は、仲良しの英会話の先生と一緒に、とあるクッキングスタジオの玄米味噌作りに参加しました。
茹でたての大豆を潰して、玄米糀と塩を混ぜて、おにぎりみたいにボールにしたものを、焼酎でキレイに拭いたかめにピッチリ詰め、その上に塩と唐辛子、更に一番上に板酒粕を敷きつめます。
なんと!蓋を開けて味噌が食べられるのは一年後。待ち遠しい~!!
美味しい柚子味噌と味噌おからマフィンのお土産も嬉しかった♪ 
レッスンは殆ど英語で行われましたが、とても実りある楽しい時間でした(^_-)-☆


Thank you for your vote!
Please click on if you like this article.
  ブログランキング・にほんブログ村へ
    にほんブログ村

関連記事
スポンサーサイト

Post comment

管理者にだけ表示を許可する

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。