mittan Road 

 

About mittan Road

Nobody knows what happen tomorrow, but everything is necessary for myself on my life. This is my road I have been walking to be HAPPY-aging not anti-aging. And, where there's a will, there's a way!

今までの道 これからの道 私のHAPPYエイジングロード♪

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Posted by mittanr on

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For Goblins and Happiness ~豆まきの豆~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

今日は節分ですね。もう豆まきしましたか?

Hello, thank you for visiting my blog.
Today is February 3, the day before the beginning of spring.
We usually hold a ceremony in order to drive away goblins and draw in happiness.
So, first I roasted soy beans today.
Then I put roasted beans in wooden measuring box.
And I made vinegar beans by the rest of roasted beans.
I would do the ceremony to scatter roasted beans after my family came home.
Hope you have a good Setsubun!


大豆をじっくり乾煎りして~

枡に豆まき用の豆を入れて~残りは酢大豆にしました~


飾っていた宝泉堂の鬼豆と福豆も豆まき終わったら食べようっと

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Comment

ひのあたるさと says... "No title"
こんばんは。

コメントありがとうございました。
思いっきりブログにぶつけてしまって お恥ずかしいです・・・

vinegar beans(酢大豆)は 初めて知りました。
炒ってから酢にしばらく漬け込むのでしょうか?
一体どんな感じのお味なのかしら?
お漬物感覚でしょうか?
mittanさんの紹介するものは 
意外と日本人でも知らないものも あるかもしれないですね。
読んでいて とても新鮮に感じます。
2012.02.03 20:42 | URL | #- [edit]
mittan says... "Re: No title"
ひのあたるさとさん、こんばんは。
こちらこそ、いつも、コメントありがとうございます♪
酢大豆は、超簡単!弱火でじっくり煎ったものを、ビンなどに入れて、お好みのお酢をヒタヒタくらいに注ぐだけです。大豆がお酢を吸って膨らんで、酢の量が減るので、その時はまた酢を足します。保存は冷蔵庫で、2~3週間くらいもつと思います。お味は、お酢の種類でかなり変わると思います。これは、米酢を使ったのですが、黒酢や果実酢なども良いですよ。
美味しい!というものではないのですが、我家では、朝食の時に、10~20粒くらい食べるようにしています(^^)
2012.02.03 21:36 | URL | #- [edit]

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