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About mittan Road

Nobody knows what happen tomorrow, but everything is necessary for myself on my life. This is my road I have been walking to be HAPPY-aging not anti-aging. And, where there's a will, there's a way!

今までの道 これからの道 私のHAPPYエイジングロード♪

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Posted by mittanr on

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Recipe for Noni ~紅芯大根の華やかノニレシピ~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

ロイヤルタヒチ・ノニ飲料を使用したレシピ開発に参加しています
ロイヤルタヒチのノニは、日米欧のオーガニック三冠王に輝く優れ物なんですよ
今日は、内側が赤い紅芯大根と一般的な白い大根を菊の花にかたどり、ノニ入りの甘酢に漬けた菊花大根をご紹介します

Hi! Welcome to my blog.

Today, let me introduce a recipe for Noni.
I proposed the pickles of Koushin-daikon and regular daikon with
Noni's sweet vinegar I made.
And I cut these daikons into the shape like chrysanthemum.
Then, Koushin-daikon's inside has red color.
So, regular white daikon changed pink color.
Is it pretty, right?
I made this recipe for one of New year’s happy food.
I hope you like it.

【 Flower Daikon with Noni × Sweet Vinegar 】
     095_noni菊花大根

Ingredients(Serves4-6)
2/1 Koushin-daikon
200g Daikon
1 Red pepper
Skin of yuzu
Salt
(A) 2 tbsp.sugar, 1/4 tsp.salt, 70cc vinegar, 30cc nonipure,
   1/2tbsp.mirin

Directions
① Cut koushin-daikon and daikon like chrysanthemum flower. Dip them in salt water to be soft.
② Mix (A) ingredients. Add red pepper. Soak koushin-daikon and daikon in it for about a half day.
③ Put yuzu or red pepper on the flower daikon when you serve them.

紅芯大根の色もノニが加わることで落ち着いた赤になり、大根は淡いピンクに変化。華やかな色が新年を祝う食卓におススメです。赤とうがらしの辛味とゆずの香りがノニのニオイを和らげ、とても美味しいです

Koushin-daikon008_紅芯大根
紅芯(こうしん)大根は、紅心大根と書く場合もあるようです。中国ダイコンの一つで、肉質は緻密で、日本の大根のような辛みはありません。

ロイヤルタヒチ様HPの野菜ソムリエによるノニレシピにて、紅芯大根を使用したこの甘酢漬けと千切りサラダのレシピが掲載されていますので、よろしかったらコチラもご覧くださいね。

ノニ甘酢の菊花大根
http://www.royaltahiti.jp/recipe/066.html

紅芯大根の千切りノニサラダ
http://www.royaltahiti.jp/recipe/065.html

 Royal Tahiti Noni  002_noni.jpg
Noni is the fruit that has 140 kinds of nutrients.
It's amazing,right?!


Thank you for reading my blog. See you!

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Comment

ひのあたるさと says... "No title"
こんばんは。

ノニで大根の色がピンクに変わるなんてびっくりです。
ちょうど おせちの一品に使えそう・・・

紅芯大根のピンクとふつうの白い大根で紅白にしたら 
おめでたい色ですし、華やかでいいですね。
2011.12.29 19:55 | URL | #- [edit]
mittan says... "Re: No title"
ひのあたるさとさん、コメントありがとうございます。

ちょっと、説明が分かりにくかったですね。。。
ノニで、大根の色がピンクに変わるわけではないのですよ。

紅芯大根は、写真のようにショッキングピンクのような色なのですが、甘酢につけると色が溶け出します。
そして、ノニジュースの色は茶色ですので、そのショッキングピンクと茶色が混ざって、紅芯大根は落ち着いた赤色に、白い大根は淡いピンクになるんです。

なので、ノニを混ぜた甘酢に普通の白い大根を漬けてもピンクにはならないんです。。。
紅白にしたい場合は、紅芯大根と白い大根は、それぞれ別の容器で漬けて、白い大根の方にはノニを混ぜない方がいいですね。

このレシピは、ノニ飲料を使うことを目的にしているのですが、お料理のヒントにしてくださるのもとても嬉しいです♪
2011.12.29 20:44 | URL | #- [edit]

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