mittan Road 

 

About mittan Road

Nobody knows what happen tomorrow, but everything is necessary for myself on my life. This is my road I have been walking to be HAPPY-aging not anti-aging. And, where there's a will, there's a way!

今までの道 これからの道 私のHAPPYエイジングロード♪

スポンサーサイト

Posted by mittanr on

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

A Splendid Banquet for New Year ~新春のつどい~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

先日、ジュニア野菜ソムリエとしてお世話になっている㈱まつの様の新年会に参加しました。明治記念館で行われた約170名が集う盛大な祝宴では、まつの様の野菜や果物を使用した明治記念館和食部料理長による見事な日本料理を堪能しました。

Thank you so much for visiting my blog.
Today, I'd like to show pictures of special food for the new year's banquet a company held. The company's name is MATUNO. I have been joining in the company's events as a vegetable's sommelier sometimes.
This time, the company invited us to the banquet at Meiji Kinenkan.
It was a heart-warming and splendid banquet.
And the chef’s special food were made from fruit and vegetables MATUNO prepared. These dishes were really beautiful and delicious!
I was impressed with the fusion of wonderful producer, distributer and chef.
And I trust the agriculture makes progress in Japan.
We had a really wonderful time!!

     001_matuno.jpg
私は昨年に続き二回目の参加でした。久しぶりの野菜ソムリエ仲間との再会も嬉しかった~
013_matuno.jpg  016_matuno.jpg
019_matuno.jpg  022_matuno.jpg
026_matuno.jpg  035_matuno.jpg
お料理は全部で12品。お写真全部は載せられませんが、それぞれの野菜や果物の特徴を生かした料理の数々は美味しい驚きでいっぱいで、とても勉強にもなりました。

そして、美味しいお料理を頂く時、作ってくださる料理人の方に感謝し、その材料となる作物を育ててくださる生産者の方にも感謝します。でも、一つ忘れがちなのは、それを運ぶ物流企業に携わる方々のことです。㈱まつのは青果物物流会社です。ここでは、24時間体制で野菜や果物の鮮度を保ち、お客様に届けるために働く方々が沢山いらっしゃいます。私がもしも野菜ソムリエの資格を取っていなかったら、㈱まつのに出会っていなかったら、そのことに気付いていなかったかもしれません。 
各関係者の方々の熱意や愛を感じた素晴らしい祝宴でした。

新春のつどい特別メニューについて書いた記事が ‘まつのブログ’に掲載されていますので、
お時間ある方はコチラもご覧くださいね。↓
http://www.matuno.co.jp/blog/blog.cgi?n=1015&category=07


PS.昨日テンプレートを変更しました

ブログランキング・にほんブログ村へにほんブログ村のランキングに参加しています。
↑ぜひクリックお願いします

スポンサーサイト

A Coffee Shop in Kyoto ~イノダコーヒー~

Posted by mittanr on   4 comments   0 trackback

京都で老舗のコーヒーショップ
お店に入る時間はなかったのだけれど。。。


Good morning!
Thank you for visiting my blog.

I bought a packet of coffee bean in Kyoto the other day.
The coffee shop is popular in Kyoto.
We had a coffee break.
Yeah, I felt relaxed with a cup of coffee.


   
モカをベースにした”アラビアの真珠”を買って帰りました~

   
お家でコーヒーブレイク♪

Have a nice day! 


ブログランキング・にほんブログ村へ


Happy Corrections ~嬉しいアドバイス~

Posted by mittanr on   5 comments   0 trackback

英語の勉強のために始めた私のブログ。きっと、間違いも沢山あると思い、以前、
信頼できる英語の先生にアドバイスをお願いしたことがありました。先生は、
とても褒めてくださり、大きな間違いはないから大丈夫よ、読むのを楽しんでいる。
というお返事でしたが、でも、やっぱり心配。。。だって、ミスを恐れるべきではない
けれど、ミスをそのままにして繰り返してしまうことは恥ずかしいことだと思うから。
だけど、先生に添削までお願いするのは図々しいし・・・と思っていたら、昨日、
私の英語上達のためにと、とても分かりやすく訂正したものをメールで送って
くださったのです!大感激でした!!今日は、その訂正文をご紹介します


Hello, thank you for visiting my blog, and I'm very happy you read
my articles.But, on the other hand, I'm sorry for my mistakes.
Because I'm not afraid of mistake, but it's shameful to repeat
mistake. So I had asked my English teacher to give advice for my
writing. And I received e-mail about the corrections for one of my
articles from the teacher yesterday. I was very very glad to read it!
So, I'd like to show it on my blog today.
If you have some time, please look at the below.


以下は、先生がくださったメールから、そのまま転記したものです。
 
Regarding the writing about your trip to Kyoto:

Your blog writing:
My husband is a birdwatcher and he loves looking for birds with
walking and hiking. And,his target was to watch an unusual bird
in this travel to Kyoto. Unfortunately, he couldn't looking for the
bird, but we enjoyed seeing nature and walking in natural Kyoto.
I felt it was another beautiful and elegant Kyoto.
Yes, we had a wonderful time!
So, I appreciate my husband invited me to this travel.
And we'd like to go to Kyoto again!!

My recommendations:
My husband is a birdwatcher and he loves looking for birds while
walking and hiking. And,his target was to watch an unusual bird
during this trip to Kyoto. Unfortunately, he couldn't find the
bird, but we enjoyed seeing nature and walking in natural Kyoto.
I felt it was another beautiful and elegant Kyoto.
Yes, we had a wonderful time!
So, I appreciate my husband invited me on this trip.
And we'd like to go to Kyoto again!!

Grammar Rules:
Usually we do not use "travel" as a noun.....
example: "I went on a travel".
Usually we use "trip" as a noun.......
example: "I went on a trip."
Usually we use "travel" as a verb......
example: "Do you like to travel?"

今回先生が訂正してくださったのは、Another Kyoto ~もう一つの京都~の中の英文です。

実は、travelとtripの単語の使い方はいつも迷っていました。travelは名詞としてではなく、動詞として使うことが一般的で、名詞としては、通常tripを使用することも分かり、とても嬉しいです!一つお利口さんになりました~

ブログランキング・にほんブログ村へ


Balinese Cooking Lunch ~英語でクッキングランチ ・バリ料理~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

二回目のEnglish Cooking Lunch!
昨日、仲良しの英会話の先生と一緒に、お友達の家でクッキングランチを楽しみました♪ 今回は、先生お薦めの本格バリ料理にチャレンジ!!

Hello, thank you for coming to my blog.
Today, I want you to see the pictures I took at our English cooking
lunch. I cooked Balinese food with my English teacher and my friend
yesterday.We had a hard work for cooking because we tried to make real Balinese food, but it was so interesting and sooooo fun!
And we enjoyed eating these spicy and savory dishes, and talking
about the experience of each other in Bali, etc.

  074_Balinese cooking


Chicken Sate with Spice Paste
    076_Balinese cooking
チキンサテ
(香ばしくて、スパイシー&スイートな風味がクセになる~)


Marinated Grilled Fish with Spiced Tomato Sauce
    077_Balinese -Cooking
魚のトマトソースマリネのグリル
(友達が漁港で買ってきてくれたカサゴを使いましたよ~)


Steamed Mushrooms in Banana Leaf
    072_Balinese cooking
バナナの葉で包んで蒸し器で蒸して。。。
    083_Balinese cooking
しいたけのバナナの葉蒸し(バナナの葉の香りで美味しさが増します)
    078_Balinese cooking
予定外でしたが、海老のバナナの葉蒸しも作りました♪


Chilli-tamarind Fruit Salad
    079_Balinese cooking
タマリンドソースのフルーツサラダ(熱帯産のマメ科の植物の実をペーストにしたタマリンドをベースにソースを作り、リンゴ、洋ナシ、パイナップル、キュウリに和え、ニンジンをトッピング。作りながら一番出来上がりが心配だった料理でしたが、とーっても美味しかった!)


Green Beans Stir-fry
    075_Balinse cooking
いんげんの炒め物(インドネシアのハーブSalam leavesを使いました)


Purple Sticky Rice
    085_Balinese cooking
パープルライス
(もちもち歯ごたえがとーっても美味しい!バンブーバスケットもカワイイ~)

    053_Balinese cooking
パープルライス用バンブースチーマーで本格調理しました!


Pumpkin Dessert & Picked Vegetables
    086_Balinese cooking
カボチャのココナッツミルクデザート・野菜のピクルス

Shallot
    057_Balinese cooking
小さい紫玉ネギのようなシャロットという香味野菜をソースや炒め物、ピクルスなどに沢山使用しました。シャロットは英語で、フランス語ではエシャロットと言いますが、日本でエシャロットの名で出回っているのはラッキョウを若採りしたもので、別物だそうです。

    
参考にしたバリフードの料理本はこの二冊。
ココナッツオイル、ココナッツシュガー、その他本格的な香辛料や道具も揃えてくれた先生と今回も素敵なキッチンを提供してくれた友達にも心から感謝~。お料理ガンバッタ後はビールで乾杯して、食べて飲んでオシャベリ~楽しかった(^.^)/~
We had a really wonderful time, and all dishes were so delicious!! 

Thanks for reading! See you~

ブログランキング・にほんブログ村へ


Side Dish of Vegetable  ~クワイとキクイモ~

Posted by mittanr on   3 comments   0 trackback

京都で買った野菜、クワイとキクイモで作ったお惣菜。。。

Hello, welcome to my blog.
As always, I appreciate you're reading my article today.
In this page, I'll be writing about two vegetables I got and
cooked last week. 
I think they're the vegetables we seldom see at the regular
supermarket. These vegetables are tubers.
And these were so easy cooking and delicious!

Threeleaf Arrowhead(Kuwai)
This tuber has the sharp bud.
And we usually use it for New Year's food.

クワイ:地下茎の先端ににできた球形の塊茎で、先の尖った芽が出ている。芽が出ることから「目出度い」祝いの野菜とされ、おせち料理にもよく利用されます。

I made Tempura. クワイの天ぷら

芽は縁起物なので切り落とさず料理します。
天ぷらにしました~ホクホクしてとても美味!

Jerusalem artichoke (Kikuimo)
It has the texture like potato and the taste like burdock.

キクイモ:根の先端が肥大してできた塊茎。ジャガイモの歯ざわりとゴボウの味を合わせたような風味が特徴。

I made Kimpira. キクイモのきんぴら

牛肉、人参と一緒にきんぴらにしました。甘味があり美味しかったです




ブログランキング・にほんブログ村へ




Another Kyoto ~もう一つの京都~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

Thank you so much for visiting my blog.

My husband is a birdwatcher and he loves looking for birds with
walking and hiking. And,his target was to watch an unusual bird
in this travel to Kyoto. Unfortunately, he couldn't looking for the
bird, but we enjoyed seeing nature and walking in natural Kyoto.
I felt it was another beautiful and elegant Kyoto.
Yes, we had a wonderful time!
So, I appreciate my husband invited me to this travel.
And we'd like to go to Kyoto again!!

夫から京都に旅行に行こうと誘われ、うん、行く行くーと大喜びした私。バードウォッチングがらみじゃない旅行に誘うなんて珍しい~と思ったら、やっぱり一番の目的はトリでした!! 残念ながら、この時期に京都に出没するという、夫がターゲットにしていた鳥には出会えなかったのですが・・・なんでしょうね~京都旅行に行って、もう一つの美しい自然な京都を味わえたような感覚。。。鳥のさえずりが似合う空気。。。鳥たちもどこかのんびり、ゆったり、優雅に暮らしているような雰囲気を感じて癒されました~



     Kyoto Gyoen National Garden     
     134_kyoto.jpg
     京都に到着して真っ先に向かったのが京都御苑。
     
     広~い! 誰もいな~い!(笑)
     

     The Kyoto Botanical Garden     
     223_kyoto.jpg
     二日目の午前中に行った京都府立植物園。ここはとても良かった。
     147_kyoto.jpg
     陸に上がって歩くマガモ。よちよち姿が水面に映ってオモシロイ。
     135_kyoto.jpg
     シジュウカラ。何してるんだろう。。。
     138_kyoto.jpg
     なんか食べてる。。。
     141_kyoto.jpg
     なんか突いてる。。。
     145_kyoto.jpg
     まぁるくなって可愛いエナガ。羽根がふわふわで暖かそう。。。
                               Pictures by my husband
夫は、じっと待つタイプではなく探して回るタイプのバードウォッチャー。京都御苑と植物園以外にも、深泥池(みぞろがいけ)という所にも行ったのですが、かなりマニアックな場所で、池の周りの林の中をまさに探検でした~(笑)

Thank you for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ


The Kitchen of Kyoto ~京の台所・錦市場~

Posted by mittanr on   3 comments   0 trackback

今回の京都のお目当ての場所だった錦市場。京の台所と言われるだけあって、
食材のお店が連なり活気に溢れていてオモシロかった~老舗のお店で食事や
買い物も楽しみました


Hello, thank you for visiting my blog.

Today, I'd like to show you some pictures I took at Nishiki-market
area in Kyoto.
Nishiki-market is called "The kitchen of Kyoto".
There are about one hundred shops along the narrow street.
We enjoyed seeing a lot of interesting shops, getting some souvenirs and eating food. We were really fun!
I'm happy if you would enjoy seeing my pictures.


Nishiki-Tenmangu
181_nishiki.jpg
まずは錦天満宮でお参り。学問の神の菅原道真を祀る神社。
境内の牛の頭をなでると御利益があるそうですよ。。。


Yuzu-mochi as appetizer!? At an Obanzai house in Ponto-cho.
186_pontocho.jpg
ぶらぶら先斗町まで歩き、おばんざいのお店で夕食。
生ビールと一緒に出されたお通しが柚子餅!?意外だけど美味しい!
187_ponto-cho.jpg
お刺身のお醤油がジュレ! この他にも生麩の串焼きや湯葉の煮もの等沢山頂いて、どれも美味しかったのですが、歩き疲れとお酒の酔いがまわり、、写真はこの二枚だけ~ 


A greengrocery "KANEMATSU”of long standing for Kyoto vegetables
232_nishiki.jpg
こちらは、創業明治15年という京野菜の老舗「かね松」

There is the restaurant at the second floor.
250_nishiki.jpg
お店の二階にある、その名も「やお屋の二かい」という食事処で昼食。写真は
吹き抜けの通路から見た一階の店内です。食事の後にお野菜も買いました~

We ate the vegetable’s lunch. It was delicious!
234_nishiki.jpg
ランチは一種類で、かね松の京野菜等を使った、デザート付きの'長寿ランチ'
のみ。優しいお味でとっても美味しかった~予約した方がbetter。


The famous hand-crafted knife and cooking utensil’s shop
”ARITSUGU”of long standing since 1560.
253_nishiki.jpg
こちらは、創業1560年という老舗包丁屋さん「有次」。
包丁以外にもキッチン道具が沢山! 

If you want to do, you are able to carve your name on knife.
251_nishiki.jpg
持った感触がとても良かったぺティナイフを買いました。希望すれば名前を彫ってくれます。作業中のところを了解を得てお写真撮らせて頂きました。待っている間に、お店の方が包丁の手入れ方法などを丁寧に説明してくださいます。

This is the knife I got! My name has been carved on the back side.
I feel happy!!

やったぁ~有次の銘入り包丁!裏側に私の下の名前を漢字で彫って頂きました。
永く大切に使いたいと思います


ブログにご訪問頂きありがとうございます♪今回の京都の旅、夫の目的は、なんとバードウォッチングー!冬の京都で見たものは!!明日につづく~(大笑)
To be continued...

ブログランキング・にほんブログ村へ


The Famous Event in Kyoto ~初春の名物行事 in 京都~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

三十三間堂は、京都に行ったら是非訪れたい好きな寺院の一つです。
そして、今回は、丁度、「大的大会」と「楊枝のお加持」が行われていました

Thank you for visiting my blog.

I'm writing about our travel in Kyoto today too.

We visited Sanjusangendo on last Sunday.
It is one of my favorite temples in Kyoto.
If you never visited Sanjusangendo yet, I really want you to
go there.
It is also national treasure, and you can see about thousand's
Kannon statues in the building. It's so wonderful! Amazing!!

And, this time, my husband and I could see the famous annual
event(Omato-Taikai) that be held on new spring season at there.
It's a traditional event, and about two thousand young people
shoot an arrow at the target.
We saw the scene that young women in Kimono(hakama) were
shooting an arrow. Cool!

And, the temple held another annual event(Yanagi-no-Okaji)
same time. It is the famous ceremony continued since Heian era
at Sanjusangendo, and a prayer for good health.
All visitor can attend the ceremony for free at that time.
It was very very crowded, but we had a great time!

If you want to know about these annual events, please see this
website.→  http://www.sanjusangendo.jp/h_2.html
「大的大会」と「楊枝のお加持」については、こちらをご参照ください。


159_kyoto.jpg 165_kyoto.jpg
丁度、女子の部が行われていました。的に向かい矢を射る姿がカッコイイ!

173_kyoto.jpg
順番待ちしている袴姿の若い女の子たち。華やかでした~

264_kyoto.jpg
平清盛の資財協力により1164年に建立(焼失により1266年に再建)された全長約120mの国宝のお堂。長過ぎて写真に入らない堂内にびっしり並んだ1000躰を超す千手観音像に圧倒されます。(残念ながら内部は撮影禁止)

To be continued...

ブログランキング・にほんブログ村へ


The National Treasure in Kyoto ~国宝拝観 in 京都~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

今回の京都の旅では、普段は非公開の国宝も拝観することができました

Thank you for visiting my blog.

We went to Kyoto last weekend, and visited some temples and
saw the national treasures that are not open to the public usual.
They are opened in this winter period specially.
If you want to get the information, you can know about the detail
from this website.
↓↓↓
http://www.kyokanko.or.jp/huyu2011/2011huyutabi_1.html
非公開文化財 期間限定特別公開情報は、こちらで


The oldest and largest existing Zen "Sanmon"gate of
Tofuku-ji Temple.
040_tofukuji.jpg
禅宗最古最大の東福寺三門

This is the picture I took at the first floor. 
And we could go into the second floor this time.
It was so interesting! We were very impressed with the statue
of Buddha and the painting of inside.
050_kyoto.jpg
普段は入れない、この楼上(二階部分)に安置されている釈迦如来像や内部の極彩画を見ることができました。感動でした~。残念ながら楼上での撮影は禁止。

Tsuten-kyo Bridge in Tofukuji-Temple
073_kyoto.jpg
東福寺通天橋。紅葉の頃は絶景。。。


通天橋を渡ります。。。


東福寺に来たのは二度目でしたが、広いので見どころもいっぱい。
苔生した庭園もこの時期ならではの風情があるように感じました。
この他にも日本最古の方丈建築の龍吟庵(特別公開)も拝観しました(残念ながら、こちらも撮影は禁止でした)


Next,we visited Sennyu-ji Temple.
161_kyoto.jpg
次に、泉涌寺に行きました。この仏殿の手前には、楊貴妃観音像が祀られている御堂があり、美人祈願のお守りもありました!買いました!!

And we could go in Unryuin Temple.
We enjoyed seeing the beautiful Japanese garden from the window.
164_kyoto.jpg
泉涌寺境内にあり、今回初公開という雲龍院。
窓から眺める日本庭園が美しい。。。

It's called "The window of enlightenment".
091_kyoto.jpg
「悟りの窓」と呼ばれる窓から見る風景。。。

This is the picture my husband took.
He took picture of Onigawara well...Oh, Yes!
He loves looking the high point because he is a birdwatcher!
074_kyorto.jpg
これは夫が撮った写真。何故か鬼瓦の写真も沢山・・・オモシロイ視点・・・
そうだ!バードウォッチャーですから~上ばかり見てるんだわ~(笑)


To be continued...

ブログランキング・にほんブログ村へ


Kyoto ~京都へ~

Posted by mittanr on   4 comments   0 trackback

週末に、夫と京都に行きました。何度も訪れたことがある京都ですが、
今回は今までとちょっと違った旅になりました。
今週、いくつかに分けて書いていきたいと思います

Thank you so much for visiting my blog.

My husband and I went to Kyoto on weekend.
We have visited Kyoto many times before, but this travel was
different a little from former trip.

Because my husband's target of this trip was birdwatching!

Of course, we enjoyed sightseeing, eating and shopping too.

I'll write about some parts of this trip in Kyoto this week.

See you!

     194_kyoto.jpg
京都タワー。夜空にくっきり、キレイでした



ブログランキング・にほんブログ村へ




Nice to meet you,Colorful Potato! ~カラフルポテトサラダ~

Posted by mittanr on   4 comments   0 trackback

はじめましてのカラフルポテト紫色のさつまいもや人参は食べたことありますが・・・
紫や赤のじゃがいもは、見るのも初めてでした

Hello! Thank you for visiting my blog.

Today, I'd like to introduce the colorful potatoes and salad.

I was given the package of these colorful potatoes the other day.
There were ten kinds of potatoes in the box.
And these potatoes have difference of color and texture.
I had never seen purple and red potatoes until now!
It's so interesting, isn't it?
Besides, anthocyanin is contained in the colored potato,
so,the prevention of lifestyle-related disease is expected.

And I made the salad with colorful potatoes.
It was very cute and delicious!

      
青森県黄金崎農場の10種類のじゃがいもが入っているテイスティングポテト。
添付されていたレシピを参考にして、カラフルポテトサラダを作りました♪

      
Ingredients:colorful potatoes, frill lettuce, cucumber, process cheese, mayonnaise, yoghurt, salt, pepper, almond, cheese powder.
茹でた色とりどりのじゃがいも、キュウリ、プロセスチーズを角切りにして、マヨネーズ+ヨーグルト+パルメザンチーズ+塩・こしょうのソースに和え、フリルレタスの上に載せて、砕いたアーモンドとパウダーチーズをかける。じゃがいもがシットリしていて美味しかった~。(お野菜from㈱まつの

じゃがいもはビタミンCやカリウムを多く含んでいます。ビタミンCは熱に弱いのですが、じゃがいもの場合は、豊富なでんぷんが保護する役割をして加熱しても損失が少ないのが特徴なので、茹でる時は丸ごと皮つきのままがGood! 紫や赤のじゃがいもには、ポリフェノールの一種のアントシアニンも含まれていて、生活習慣病予防効果も期待されているんですよ

ブログランキング・にほんブログ村へ




The Walking Boom ~お散歩ブーム~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

最近、若者の間でお散歩がブームだそうですね!
お散歩サークルがある大学が結構あるんですって~
わ、私も、マイブームはお散歩なんですっ

Hello, thank you for coming to my blog.

Do you like walking?

The other day, I watched the news about the walking boom
in young generation in Japan.
I knew there're many walking club in universities lately.

Actually, I also go walking many times than before.
And I feel relaxed and find interesting things at that time.
And it's a good exercise,isn't it?

Yeah, I recommend to walking around your place or the another
place you want to go.

     
自然の中で癒されて歩くのも、街の中で刺激を受けながら歩くのも
それぞれに発見があって面白いですよね♪
     
この道は、明治時代からそのままの区境の道だと先日知りました。へぇ~どんな人達が通っていたのかしら・・・歴史を感じるイマジネーションの世界へ。。。

ブログランキング・にほんブログ村へ



Division of New Year's Rice Cakes ~鏡開き~

Posted by mittanr on   6 comments   0 trackback

七日の七草粥、十一日の鏡開きが終わると、お正月飾りもお片付けします

Hello! Thank you for visiting my blog.

Today is Kagamibiraki, isn't it?

As you know, Kagamibiraki is one of the New Year's special traditional
events in Japan. We take down the round mirror-shaped rice cakes
used in New Year's displays, divide up, and then cook in a dish of
sweet adzuki bean soup and eat it on January 11.

I also do Kagamibiraki every year.

This is the sweet adzuki bean soup (zenzai) I made today.
I love it!

小豆が大好きなので、毎年必ず作っています
我家の鏡餅はパック入りのものだから割らなくても大丈夫だけど・・・。

However, I ate too much in the New Year's Days.
The previous slender figure, please come back to me~!
I need to exercise a lot from tomorrow!!

ブログランキング・にほんブログ村へ



My Daily Life ~私の日常~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

三連休も終わり、いよいよ本格的に始動~!

Good evening!
Thank you for visiting my blog.

Today, I got up at 5:40 am., made breakfast for my family,
did the laundry, cleaned my house, watered the planter,
made some food for lunch, invited my friend, enjoyed eating and
talking together very much, went walking a little, took in the laundry,
prepared dinner, checked E-mail, called my mother,
and I'm writing my blog now as waiting for my family.

I'm hungry now.

I'll eat dinner with my family, take a bath and go to bed midnight.

Anyway, I'd like to spend every precious time happily.

一日一日を大切に。。。

ブログランキング・にほんブログ村へ

Rainbow Kiwifruit ~レインボーキウイ~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

レインボーキウイを頂きました

Hello! Thank you for visiting my blog.

Today, I'd like to introduce this kiwi fruit.

Have you ever eaten 'Rainbow Kiwi fruit'?

The center of Rainbow kiwi fruit has beautiful red as you can see
in this photo. It is tender, and the taste is so sweet because the
sugar content is more than 18 point.

And this kiwi fruit is popular and the famous patissier Mr.Yoroizuka
has been making sweets with them every year.

I got this gift of Rainbow kiwi fruit lately.
It was a so delicious kiwi fruit!

「レインボーキウイ」と名乗れるのは、愛媛県西条市 高橋農園のものだけだそうです。通販もあるようですが、東京では、日本橋三越と伊勢丹新宿店で買えるようですよ。

糖度18度以上、とろっとした食感。パティシエの鎧塚氏も毎年農園を訪れ、東京のお店でスイーツにして提供しているんですよ。そのスイーツも食べてみたいなぁ~


ブログランキング・にほんブログ村へ

New Year's Sale & Party ~初売りと新年会~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

今日は、初売りに行ってお気に入りの服をゲット!
そして、毎年恒例の新年会に行って皆でワイワイ!!
同じ顔が揃うこと、とても幸せなことですね。


Hi! Welcome to my blog, and thank you so much for visiting!

How are you doing this weekend?

I have been enjoying my free time, shopping for my new clothes,
going to a new year's party with my husband and meeting our friends.
And we talked about new year's day and the plan of this year
each other. I feel very happy.
And, I was very glad to get my favorite brand's coat on a new
year's sale today. I want to wear it and go out soon!
How about you? Did you go to a new year's sale already?

Hope you also have a wonderful time!

Bye-bye for now.

ブログランキング・にほんブログ村へ

My Salad Note ~カラフルミニトマトのオードブル~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

こんばんは。最近食べ物の記事が続いています
英語で美味しさを表現するのは難しくてまだまだです。。。
お付き合いくださりありがとうございます

Hello, thank you for visiting my blog.
Do you have any plan for this weekend?
It's three holidays again, isn't it?
We'll go to a home party.
I'm looking forward to eating food and talking together.

By the way, I recommend this tomato's hors d'oeuvre to you.
It's so delicious!
Actually, I ate it at the previous party and love it.
So I make it often when we drink wine.

107_tomato.jpg
Ingredients: tomato, sweet basil, cottage cheese, olive oil,black pepper

117_tomato.jpg
Put them on a slice of French bread toasted.

スイートバジル、トマト、カッテージチーズにオリーブオイルとブラックペッパーをかけただけです。軽くトーストしたフランスパンに載せて頂きます。ワインにとても合うんですよ~。これはカラフルミニトマトで作ったから見た目もとてもキュート!

Thank you for reading my article. Have a nice weekend!

ブログランキング・にほんブログ村へ

Onion Nouveau  ~オニオンヌーボー~

Posted by mittanr on   6 comments   0 trackback

ヌーボーと言えばワイン・・・
これは、世界で一番早く収穫される玉ねぎ!
だから、オニオンヌーボー

Thank you for coming to my blog.

I have been updating articles about food on my blog these days.
I'm happy if you like that.

Well, I'd like to show you about this vegetable today.

Do you know Onion-nouveau?
And, have you ever eaten it?

The name of this onion comes from harvesting first of all around
the world.
Yes, so, Onion-nouveau!

And, I heard the best way to cook for them is grill.
So, I used the half for Sukiyaki.
And the other half was sauted with scallop.
Both of onion-nouveau's food were sooooo delicious!
It was sweet and melted in my mouth.
I really recommend you to eat it.

Ah…I want to eat it again.


Onion-nouveau
010_onion-nouveau.jpg
オニオンヌーボー、食べたことありますか?
静岡県浜松市篠原町の在来種で、ここにしかないそうです。
(お野菜from ㈱まつの

I used it as ingredient for Sukiyaki.
025_onion-nouveau.jpg
丸ごとグリル料理などがおススメということなので、まず、すき焼きにしてみました。
甘くてトロトロになって、そのお味はまさに感動でした
だけど、写真が焼く前の状態しかない
だって...すき焼きですから!食べ始めたら写真撮ってる場合じゃないし(笑)でも、グツグツすき焼き想像してみて(笑)ほーんとにビックリするほど美味しかったです!!


This dish is onion-nouveau and scallop sauted with olive oil.
036_onion-nouveau.jpg
そして、次に、ほたてと一緒にオリーブオイルでソテーにしました。
これがまた絶品でした!!口の中でとろける~オイシイ~しあわせ~
写真からその美味しさが伝わるかしら。。。
焼くだけでこんなに美味しいなんて、あーーまた食べたいっ

Thank you so much for reading my article.
See you! ブログランキング・にほんブログ村へ


Citrus Fruit  ~金柑ホットティー~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

この時期は、みかんを食べない日はないような。。。
我家には柑橘類がたーくさん! 

Thank you for visiting my blog.

Do you like citrus fruit?

We got some kinds of citrus fruit lately.
I have been eating mandarin orange(mikan) every day.
And I have been using another citrus fruit as salad dressing and
ponzu vinegar.

How about you?
How are you eating citrus fruit?
As it is, or juice?

Today, I made kumquat syrup and enjoyed the kumquat's hot tea.
It's delicious, and I have been taking a lot of Vitamin C.
So, I'm sure I won't catch a cold!



年の瀬に実家から届いた金柑、橙、八朔 & みかん一箱


そのままでも十分甘くて美味しい金柑なのですが、はちみつで甘露煮を作り、
今日は金柑ホットティーを楽しみました。
以前、韓国で柚子茶用に買ったティーカップが丁度いい感じです

柑橘類に含まれるクエン酸は疲労回復にも効果的ですし、豊富に含まれる
ビタミンCを沢山とって風邪を引かないようにしましょうね。

Thanks for reading my article. See you! ブログランキング・にほんブログ村へ

My Salad Note. No.3. ~あやめ雪かぶのサラダ~

Posted by mittanr on   5 comments   0 trackback

サラダを作って食べて幸せになろう~Myサラダノート第三弾!ww

Hi! Welcome to my blog!

I'd like to show this vegetable and salad today.

Have you ever eaten this turnip?
The name is Ayameyukikabu(あやめ雪かぶ).
And, I recommend to eat them as salad because they're not hard,
the taste is a little sweet and the color is beautiful.
         
上部がほんのりピンクの可愛らしいかぶ。果肉が軟らかく甘みがあるので
生で食べるのがおススメ。(お野菜提供:㈱まつの

I made this salad by Ayameyukikabu, salmon roe, mizuna,
welsh onion's sprout and yuzu.
And I ate this salad with the dressing of yuzu juice,
soy sauce and vinegar.
It was delicious! I hope you like it.
113_salad.jpg
いくら、水菜、芽ネギ、柚子の皮と一緒に和え、柚子果汁で作ったポン酢をかけて。
一瞬、あやめ雪かぶが、かまぼこのように見えますがいくらの塩分と柚子の酸味と香りと芽ネギの風味もアクセントになって、水菜もフレッシュでとても美味しいサラダができました

かぶは晩秋から初冬にかけてが旬。葉から悪くなるので買ったらすぐに葉を切り落とし、乾燥しないように根と葉をそれぞれビニール袋に入れて冷蔵保存がおすすめ。根にはビタミンB1,B2,C,カルシウム、カリウムが含まれ、葉にもカロテン、ビタミンC,食物繊維がたっぷり含まれているので捨てずに食べましょうね~。私は、葉は刻んでじゃこと一緒にゴマ油で炒めてお醤油で味つけして食べることが多いです。白いご飯に合いますよ

Thank you for reading my blog. See you! にほんブログ村 料理ブログへ





A Dragon Lady's Resolution ~辰年女の誓い~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

     今年は辰年。私は年女です。
     昇り竜のよう新年の決意ー!!ww

     Thank you for visiting my blog.

     This is the Year of the Dragon in Chinese astrology.

     And I'm a lady of the Dragon year.

     I wish I could go up like a dragon to the sky.


        

        

        

For the purpose...

Don't waste of time.

Open my eyes toward the real world.

Share my mind with many people.

Believe myself.

Enjoy everything!


Yeah, I'll do my best!!

昨日、駅伝の応援のために行った箱根で見上げた空の写真です。
途中、雪まじりの小雨が降ったりもしたのだけれど、選手達がゴールする頃には、
晴れ渡っていました。
彼らのゴールを見て、一年のスタートをより強く感じました。さぁ、ガンバロ(^^)/

Thanks for reading my article. See you!
               ブログランキング・にほんブログ村へ

New Year's Food ~我家のお正月料理~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

皆さまは新年をどのように迎えられましたか?
私はいつも通りバッタバタでしたが、感謝の気持ちいっぱいの幕開けでした

     063_2012.jpg

Hello, thank you for coming to my blog.

How was your new year's day?
We visited a shrine, met relatives and visited a grave together as usual.

By the way, did you eat Osechi?
Osechi is Japanese traditional food for the new year, right?
I usually do the osechi cooking every year.
042_osechi.jpg

And I really like ozoni(rice cake with soup).
I make Fukuoka styles though there are many difference kinds of ozoni. My family also love it!
046_osechi.jpg
The ingredients: rice cake, yellowtail, chicken, daikon, lotus root,
burdock, taro, carrot, shiitake mushroom, greens, kamaboko, yuzu,
kombu, dried cuttlefish.

全種類ではないのですが、毎年おせち料理は作っています。
今年は、数の子、田作り、昆布巻き、たたきごぼう、京芋の含め煮、しいたけの含め煮、菊花大根、いり鶏、海老の姿焼き、お赤飯、お雑煮を作りました。
お雑煮は、地方によって、家庭によって、それぞれ違いがあると思うのですが、私は両親の実家が福岡だったため、子供の頃から具だくさんの福岡風を食べています。お餅は丸餅、具に出世魚の鰤を入れるのが特徴で、こんぶ(喜ぶ)、スルメ(悪い事するめ)など、トッピングにも意味があると母から教えられていたものを作っています。
家族にも大好評です

Thanks for reading. See you!

Starting ~迎春~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

A Happy New Year 2012

Thank you so much for visiting my blog.

I hope this year will be a wonderful year for you!

今年もよろしくお願いします。


I'm in Hakone now.

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。