mittan Road 

 

About mittan Road

Nobody knows what happen tomorrow, but everything is necessary for myself on my life. This is my road I have been walking to be HAPPY-aging not anti-aging. And, where there's a will, there's a way!

今までの道 これからの道 私のHAPPYエイジングロード♪

スポンサーサイト

Posted by mittanr on

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Cooking Lunch ~クッキング ランチ~

Posted by mittanr on   2 comments   1 trackback

昨日、お友達の家で、お料理好きの英会話の先生をお誘いして、
一緒にクッキングランチをしました。
ボディーランゲージ全開だったけれど、とーっても楽しかった~
お料理も英会話も、もっと、がんばりたいな

Hi, welcome to my blog!

Yesterday, one of my friends and I held a cooking lunch with
our English teacher at my friend's house.
The English teacher can't speak Japanese well.
And my friend and I can't speak English well.
Wow! It's a challenging event, isn't it?
But, we really enjoyed cooking and eating together!!
About talking...Umm...Don't worry.
I used gesture a lot! Yeah, I’m good at body language!
But, I decided to study English harder again.
And I want to be able to explain everything in English
in next cooking lunch!

Well, let me show you our wonderful lunch.
I hope you enjoy seeing them.

056_cooking lunch
友達がお魚料理担当、私は野菜料理担当~
キッチンでお料理を楽しんだ後は、さぁ乾杯です!

061_cooking lunch
手毬寿し 丸めるのは先生と私で...形は気にしない気にしない~

058 cooking lunch
塩キャベツときのこのサラダ!私のおススメ~

062_cooking lunch
左:ハワイアンサラダ(アヒポキ)右:穴子の天ぷらと海老すり身の揚げもの

063_cooking lunch
あなごの骨のフライ!ビールに合う~

070_cooking lunch
体長40㎝のカレイ!友達はお魚捌くのがとても上手なんです!!

073_cooking lunch
お魚の出しがたーっぷり出ている濃厚な澄まし汁、絶品!

075_cooking lunch
お腹いっぱいだけど、友達特製のきなこのティラミスもぺロり~

078_cooking lunch
茹で落花生!こんなジャンボサイズは初めて(足の親指くらいありそう)

とまぁ、とにかく、ぜーんぶ美味しくて、お腹にも心にもとても贅沢なランチでした。
色んなことに感謝です。ありがとーー

We had a really wonderful time!!

Thanks for reading my blog. See you.

ブログランキング・にほんブログ村へ


スポンサーサイト

Study meeting at Sizzler ~シズラーで勉強会~

Posted by mittanr on   3 comments   0 trackback

先日、世界中で現在348店舗も展開しているカリフォルニア生まれのレストラン 
シズラーの新宿店様にて旬のくだものや野菜提案の勉強会に参加しました

Thank you so much for visiting my blog!
Today, let me write study meeting I had lately.
I feel happy if you'd enjoy reading this article.

The other day, I attended a study meeting to suggest seasonal
fruit and vegetables for a famous restaurant born in California,
and that has been opening many shops all over the world.
The restaurant's name is Sizzler , they’re famous for salad bar
and grilled food.

002_シズラー
And, in Japan, Sizzler has been using many fruit and vegetables
carried by corporation Matuno.

And Matuno brought 8 items for this study meeting.
For example…

Chioggia beet
011_beet.jpg
キオッジャビーツ

Romanesco(cauliflower)
012_romanesco.jpg
ロマネスコ

Benishigure-daikon
020_benishigure.jpg
紅しぐれ大根

Black daikon
023_kurodaikon.jpg
黒大根

Mini-lettuce
015_lettuce.jpg
ミニロメイン
など、8アイテムの食べ方、見せ方について勉強しました。

And we thought and talked about how to make salad, etc.
After that, we enjoyed eating many kinds of salad and grilled food.
All dishes were so delicious. I think it was an interesting study
meeting and a good experience for me.

㈱まつのブログにて、日本語で書いた勉強会の内容をご覧いただけます。
お時間ある方は、覗いてみてくださいね。
http://www.matuno.co.jp/blog/blog.cgi?n=944&writer=michiko

また、先月参加しました【旬の食材提案会】についてもレポートしていますので、
よろしかったら、こちらも合わせてご覧くださいませ~。
http://www.matuno.co.jp/blog/blog.cgi?n=916&writer=michiko

Thank you for reading my article. See you!


ブログランキング・にほんブログ村へ


A Beautiful Park ~秋の新宿御苑~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

昨日は夫の母や姉達と新宿御苑に行きました~
御苑は、夫の実家近くなので、時々お散歩に利用します。
桜の頃も素晴らしい場所ですが、私は紅葉の頃が好きです。
昨日は、芝生の上でお弁当を食べて、ちょっとしたピクニックでした

Welcome to my blog.
We went to a big park in Shinjuku Yesterday.
And we enjoyed seeing red and yellow leaves, walking and eating
at there.
The colored leaves were really wonderful.
So I'd like to show you these photos I took.
I'm happy if you enjoy seeing them.

↓First, please click here. It was a really wonderful maidenhair tree.
http://twitter.com/#!/mittanR/status/140248212744323072/photo/1
昨日ツイートした画像ですが、とても見事な銀杏の木だったので是非ご覧くださいませ~

006_御苑
森の向こうには、新宿の高層ビル群が見えます。

010_御苑
緑~オレンジ~赤のグラデーションが美しい楓。

御苑012_
歴史建造物の旧御涼亭から見える日本庭園もキレイです。

gyoen1.jpg gyoen2.jpg
売店で買ったどら焼き!さすが御苑ですね(笑) 栗餡入りでとても美味しかったですよ。

Thanks for visiting my blog! See you.

ブログランキング・にほんブログ村へ


Greek Salad ~ギリシャサラダ~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

先日、ギリシャの食文化について、ちょっぴり学ぶチャンスがありました

経済危機に直面しているギリシャですが。。。
ギリシャを含む地中海料理は食の文化遺産に登録されているんですよ。
そして、オリーブオイルを中心とするギリシャ式ダイエット(地中海式ダイエット)
は、紀元前から受け継がれている古代ギリシャ料理を忠実に守ってきたクレタ島の
食生活が基本のようです。

ギリシャと言えば、何と言ってもオリーブの実とオリーブオイル。
ギリシャ人は、その食生活はもとより、生まれて洗礼を受ける時から、亡くなって
埋葬されるまで、宗教儀式にもオリーブオイルは欠かせないそうです。

また、ギリシャ人の一人あたりのチーズ年間消費量は約30kg!
そして、その約1/3がヤギやヒツジのミルクから作られたフェタチーズだそうです。 
ちなみに、日本人のチーズ年間消費量は約2.1kg。

トマトやタマネギ等の野菜の生産量も多く、フェタチーズ、オリーブ、オイル
サーディン等を使用した代表的なギリシャサラダを教えて頂きました


Hi, thank you so much for visiting my blog.

Greece is faced with an economic crisis as you know.
But, do you know the gastronomic culture of Greece is registered
into world heritage?

I attended a workshop about the agriculture, vegetables and food
of Greece the other day.

It was so interesting, and I really enjoyed the lecture and tasting
the Greece food.

And we learned how to make the famous Greek salad with Feta.
It was so easy and delicious!
So, I’d like to share it on my blog.


Feta is the cheese made by the milk of goat or sheep in Greece.
002_ギリシャ
ギリシャの代表的なチーズ:フェタチーズ

Greek Salad made with lettuce, cucumber, tomato, red onion, olive,
feta cheese, oil sardine, olive oil and dried oregano.
006_ギリシャ
緑と黒のオリーブの実とオリーブオイルたーーっぷりの野菜サラダ。フェタチーズと
オイルサーディンの塩分がほどよく、とても美味しくてクセになりそうでした。
ギリシャでは、オリーブを一日5粒食べると長生きすると言われているそうですよ

Thanks for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ


Kamakura Walking ~鎌倉散策~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

こんばんは。勤労感謝の日、如何お過ごしでしたか?
私達は早起きして鎌倉へ~小春日和の休日を楽しみました

Hello, thank you for visiting my blog.

How did you spend your time today?

I went to Kamakura with my husband.
Though we have been to there plenty of times,
I always feel very enjoyable.

Today, we visited Tsurugaoka-hachimangu shrine,
Kamakuragu shrine and Zuizenji-temple.
And we ate a nice food for lunch, then enjoyed shopping a little.

We met a lot of colorful scenes.
Kamakura made us happy today too.

Besides, we walked about 15,000 steps in Kamakura!
It was a good exercise for us!!

瑞泉寺紅葉
瑞泉寺の黄色い紅葉。本格的な紅葉はまだこれから。。。

015_Kaeruランチ
鎌倉宮近くのカフェレストラン・Kaeru
“季節の野菜のどんぶり” とてもカラフル!グリルしたお野菜が香ばしく美味しかった。

Thanks for reading my blog. See you!


ブログランキング・にほんブログ村へ



The Good Married Couple's Day ~ いい夫婦の日~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

Hi, welcome to my blog!

This is a dialogue I imaged.
I’m talking about the good married couple’s day with a foreigner friend.

M: Do you know what day is today?

A: Today is Tuesday, right?

M: Yeah sure, but I'm asking about what day is November 22.

A: I don't know.

M: Today is the good married couple's day in Japan. 

A: Wow, that's nice, but, how come?

M: Yeah, it's one of the pun.
We can pronounce "E-E-Fuufu" about 11/22.
And it means the good married couple.

A: Oh,OK. By the way, how about you?

M: I think my husband and I are a nice couple except for one matter.

A: What is it?

M: It's the matter he eats very fast when we have meal.

A: It's not a big deal, isn't it?

M: Do you think so?
I think it's important to do with same speed for the good couple.

A: Really? But, ah…you are a very easygoing person, right?
So, I guess nobody can do as slowly as you.

M: ……Yeah, I see, you, you’re right,ha,ha,ha…

今日は“いい夫婦の日”を題材に、私と外国人の友人との対話を想像して
書いてみました~アハハハ~


Thanks for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ



Butter Nut ~バターナッツ~

Posted by mittanr on   9 comments   0 trackback

カボチャの仲間の“バターナッツ”
スーパーではあまり見かけませんが、食べたことありますか?
我家ではポタージュスープにするのが定番です

Hi, welcome to my blog!

Today, I'd like to show you picture of this pumpkin.
It is called 'butter nut'.
Have you ever seen or eaten it?
The shape is like gourd, right?
I usually see and buy the butter nut like this shape and color.
137_yasai_20111116211618.jpg140_yasai_20111116211618.jpg
↑直売所でよく見かけるのは、こんな感じ ひょうたん型でキュート

But I got this butter nut that had thin shape and deep orange color from the kitchen garden of my relative.
001_butternut.jpg
↑こちらは、家庭菜園をしている親戚から頂いたもの。なんだか細くて、
いびつな形だわ

003_butternut.jpg
↑だけど、切ってみたら、鮮やかな濃いオレンジ色でビックリ~

015_butternut.jpg
↑熟成された濃厚な甘さ、裏ごししたみたいに滑らかになって、
ほっぺが落ちるかと思うほど美味しかったデス
皮と種を取り除いて適当な大きさに切ったバターナッツをひたひたの水で柔らかくなるまで茹で、固形スープ1個を加え溶かし、ミキサーで滑らかにして、生クリーム1カップでのばし、塩こしょうで味を調えて出来上がり!

I made the butter nut's potage soup today.
The ingredients are 1 butter nut,1 stock cube, 1cup fresh cream
and salt&pepper.
It was smooth, sweet and sooooo delicious!
And it contains carotene and vitamin C very much.
So, to eat butter nut will support your health and beauty.

カボチャと同じでカロテンやビタミンCが豊富なバターナッツは、
抗酸化作用にも優れた頼もしいお野菜ですね

Thank you for reading my blog. See you!


ブログランキング・にほんブログ村へ


Disaster Prevention Training ~豚汁の炊き出し~

Posted by mittanr on   5 comments   0 trackback

週末に、防災訓練の一環で、炊き出しのお手伝いに参加しました。
かまどと薪を使って、豚汁とおにぎりを作りました

Thank you so much for your visit.

Do you have any preparation for disaster?
Are you participating in the neighboring community?

I think many Japanese people improved the consciousness to
disaster since March 11 this year.
I also feel it's important to cooperate with neighbors.
So I joined the neighboring disaster prevention training last Sunday.
And we did a training to make the miso soup with pork and
vegetables (Tonjiru)as supply food.
We used four big oven pots and firewood.
It was not easy to control heat, but we could make the delicious
Tonjiru. And we served it to the people joined in the disaster
prevention training.
It was a training like event, so it was fun, but, I wonder
how did I feel if it was reality.
I felt sorry about refugees of the big earthquake again.
It was a good drill for me.

tonjiru2.jpg
ガスも電気も使わないでご飯作るのって大変~

tonjiru5.jpg
具だくさんの豚汁、とても美味しくできました

大きなお釜4個分の豚汁とおにぎりを約150名の参加者にふるまい、楽しい訓練
でしたが、前日の下ごしらえから当日の後片付けまで、2日がかりでした。
避難所で、実際に炊き出しを経験された方々の大変さを改めて思いました。
いつ来るか分からない災害に備え、地域コミュニティーへの参加、大切ですね

Thanks for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ



A mother's meeting ~母の集い~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

昨晩は、半年に一度の母の集いでした
息子の中学高校時代の友達のママ達と、半年に一度、お食事会をしています


Thank you for visiting my blog.

I went to China town in Yokohama with my friends last evening.
And we ate Chinese food for dinner.

The six friends that gathered yesterday are all mothers of my
son's friends.
My son went to the boys' school of six-straight year secondary
education. And we met each other through the volleyball club of
our sons, and meet every half a year.
The meeting has continued already for six years after sons
graduated. And we enjoy eating dinner and talking together
always at the meeting.
Yeah, we had a nice dinner and a wonderful time Yesterday too.
I was very glad to be able to meet again, and I think it’s so happy.
We are looking forward to the next meeting!

The Chinese restaurant ‘Manchinro-Tenshinpo’
今回のお店は横浜中華街にある萬珍樓點心舗

002_manchinrou.jpg
写真は点心コースの前菜。お店の雰囲気もお料理もとても満足でした
だけど、写真はこれだけ 食事中に写真を撮るのは苦手です。。。
お店情報はコチラ~⇒ 萬珍樓

それにしても、息子達が卒業してもう6年経過しますが、こうして皆集まれることは本当に幸せなことです。
ずーっと続けていきたい母の集いです。次回は私が幹事

Thanks for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ




November 11, 2011 ~ ’11 11, 11~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

Good morning everyone!
And,thank you so much for your visit my blog.

Today is November 11, 2011.
It's a special day once in 100 years, isn't it?

But, I'd like to spend a day as usual.

And eight months have passed exactly since the great earthquake
on March 11 as you know.

I wish the recovery of Japan and the global peace.

And, I wonder what I can do.
Yes! I want to have a good day with smile always.


今日は、2011年11月11日。11が3つ並ぶ珍しい日。

そして、3月の大震災から、ちょうど8カ月の日。

願うことは、日本の復興と世界平和。

それって、要は、皆が安心して暮らせるってこと。

そして、私にできることは。。。なんだろう。

そう! 今日も一日笑顔で元気に過ごすこと!!

簡単なようで簡単ではなくて、ちっぽけなようでとても大切なこと。


I'm sure it's an important thing in happy life and society.


Have a great day with your smile!


 (^0_0^) (*^。^*) (^_^)/


Thanks for reading my blog. See you.

PS. Happy ポッキーDay!

ブログランキング・にほんブログ村へ








Lunch and Tea ~ランチとお茶~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

横浜で人気のイタリアンと、よく行く中国茶のお店を紹介します

Thank you for visiting my blog.

Do you like eating out?
There are a lot of nice restaurants in Yokohama.
And I went to an Italian restaurant for lunch with my friend today.
Then we enjoyed eating and talking. After that we enjoyed window
shopping, and went to my favorite Chinese tea salon.
So, I'd like to introduce those shops.

TRATTORIA O Pulecenella
001_lunch_20111109220410.jpg
一番美味しかったのは前菜♪

008_lunch_20111109220410.jpg
メインは,友達は魚料理を、私は宮崎豚のローストをチョイス。
この他にパスタ、デザート、飲み物も。

茶語@横浜そごう
011_tea.jpg
ティーポットの中で茶葉が花のように開いていく様子が楽しい♪

012_tea.jpg
私が頂いたのは、茉莉百合花仙桃(ジャスミンユリカセントウ)

We had a wonderful time!!

Thanks for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ

Sweet Potato ~サツマイモとスイートポテトパイ~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

これからサツマイモが美味しい季節ですね。スイートポテトパイを作りました

Thank you for visiting my blog.

Today, I made a sweet potato pie, so I'd like to share about
sweet potato.
I feel happy if you would enjoy my article.

About sweet potato
012_sweet potate

Place of origin: Central America.
Classification: Convolvulaceae Ipomoea(ヒルガオ科サツマイモ属)
History: It came to Japan across the sea in around 1600.
Breed of the typical sweet potato in Japan: Beniazuma(紅あずま), Narutokintoki(なると金時) ,Annoubeni(安納紅), Koganesengan(黄金千貫),etc. 写真は紅あずま。
Nutrient: dietary fiber, potassium, vitamin E and C.(食物繊維、カリウム、ビタミンE, C を多く含む)

原産地は中央アメリカ。紀元前3000年以上前には既に栽培されていて、紀元前2000年頃に南アメリカに伝わり、コロンブスのアメリカ大陸到達と同時にヨーロッパへ渡り世界へ広まった。日本に渡来したのは、記録上は1615年に三浦按針が平戸に持ち込んだとあるが、それより数年前に琉球から薩摩経由で入ったと言われている。(草土出版 花図鑑より抜粋)

Sweet potato pie006_pie.jpg
Ingredients: sweet potato, sugar, fresh cream, egg, pie paste.
Yummy!!

Thanks for reading my blog.
See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ

Vegetables Pattern ~野菜はアート!~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

Thank you for visiting my blog.

Sometimes,I feel it's like art when I look fruit and vegetables.
I think they have so beautiful pattern and color.
So, I like to take the picture of them.

Cabbage Field 11cabbage.jpg

11nasu.jpg White Eggplant&Bitter melon

Boiled Corn 11corn.jpg

11kiwi.jpg Rainbow Red Kiwi

Kaki from my hometown 11kaki.jpg

野菜や果物のオモシロイ模様やキレイな色を見ると、私はすぐに写真に残したくなります これは皆iPhoneで撮った写真なんですよ

PS.柿は昨日両親から届いた、この秋二度目の実家の庭の柿なのですが、前回送ってくれた時にヘタに虫が隠れていた話を母にしていたので、今回は父が一つ一つ調べてヘタを切ってくれたみたいです。Wow! ありがとうお父さんとても甘くて美味しいよ それにユニークでイイ感じね~

Thank you for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ

Shadow ~山ガールの影~

Posted by mittanr on   0 comments   0 trackback

なんだか久々に影法師ってオモシロイと思ったのでした。。。

Hello, how are you?
Do you have any plan for this weekend?
I did my house work, arrangement of the documents and making
a recipe at home all day today.
And, I'm going to gym and go shopping with my husband tomorrow.
By the way, I noticed my shadow is longer than summer, when
we did a nature travel last week.
It's no wonder of course, but I haven't been interested in my
shadow in my daily life.
So, I felt it was interesting a little.
Yeah, once in a while, I think we have got to afford the time
and mind to walk slowly.
Have a nice weekend!!

convert_20111029.jpg
普段、自分の影なんて気にもしないのだけれど、自然の中でのんびり歩いて
いたら、ふと目に留まることが色々とあります。季節が移り、日が傾き、、、
当たり前のこと、何気ないことに気付く余裕、持っていたいです

Thanks for reading my blog. See you!

ブログランキング・にほんブログ村へ

Coffee Break ~コーヒーブレイク~

Posted by mittanr on   4 comments   0 trackback

お気に入りのカップでコーヒータイムをゆったり~
コーヒーに合うスイーツ類も欠かせません。。。

Thank you for visiting my blog.

How do you relax when you take a short rest?

In my case, I often drink a cup of coffee.
Oh, sometimes drink 2 or 3 cups maybe, and always with sweets!
And I'd like to enjoy the coffee time with my favorite cups.
This cup is one of them.
003_coffee.jpg

And, how would you like your coffee?
I like black one without milk and sugar.
Yeah, I had my coffee with nice chocolates today too.
Enjoy your coffee break!

Thanks for reading my blog.
See you.

My Original Mayonnaise ~ハンドミキサーとマヨネーズ~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

先日、試験に合格したご褒美に、以前から欲しかったT-falのハンドミキサーを
買ってもらいました早速、オリジナルのマヨネーズを作ってみましたよ
簡単で美味しい~ 

Hi, thank you for visiting my blog.

Do you like mayonnaise?
I sometimes use mayonnaise as salad dressing.
The other day, I got a handy blender that I had wanted
since before.
So I made my original mayonnaise by the handy blender today.
It was very easy and delicious! I'm happy^^ !

It’s cool, isn’t it?!
114_02.jpg
赤のフォルムがカッコイイでしょう~!アタッチメントを変えて色んなことが
出来るんです

Mix 1 egg, 100cc olive oil, 1 tsp lime juice, salt and pepper, and add 1tbsp grated cheese.
127_02.jpg
卵一個、オリーブオイル100㏄、ライム果汁小さじ1、塩・コショウ少々を乳化するまで混ぜて、粉チーズ大さじ1も加えて混ぜて出来上がり~
しかーし、マヨネーズって油の量が半端じゃないですね~これでも、基本のマヨネーズレシピの半量なんですが。。。なので、油の中でも悪玉コレステロールを減らす働きのあるオリーブ油やキャノーラ油などを使用した方が良さそうですね

Thank you for reading my blog.
See you!

Food in Nagano ~長野の美味しいもの~

Posted by mittanr on   4 comments   0 trackback

長野といえば、‘信州そば’や‘おやき’が有名ですね。
先週末訪れた長野駅周辺の美味しい居酒屋さん、お蕎麦屋さん、カフェ・・
旅行に行くと、いつも食べてばかりです。。。

Hi, thank you for coming to my blog.
You know Nagano is famous for buckwheat noodles, raw horse meat and Oyaki,etc.
We enjoyed eating these local dishes in Nagano of course.
However we also ate another delicious food around Nagano station.
So I'd like to show you some food we ate in the trip to Nagano last week.

This is the dish piled up Japanese radish, minced chicken's cake,
tomato and avocado, and put cheese on it and roasted.
Yummy~!179_nagano.jpg
一緒に行った長野に詳しいBさんおススメの居酒屋さん『だいだらぼっち』
ビールに始まり、美味しい日本酒を堪能~♪
長野特産の馬刺し等お料理も沢山食べたのだけど、食べるのに忙しくて写真はこの一枚だけ。。。味が染みた大根、鶏つくね、トマト、アボカドがタワーになって、チーズをたっぷりかけてあるグリルタワー。最後に食べたのに重くなく、意外にさっぱりしていてとても美味しかった♪

By the way, do you know the ball in front of this shop?
This ball is made by Japanese cedar.And we call it ‘Sugidama’.
It's the ball to express about if the bar has new sake(Japanese
alcohol) or good sake.
Sugidama⇒188_nagano.jpg
お店の軒先にぶらさがっている丸い玉(杉玉)は、居酒屋さんの証。
杉玉は杉の葉を束ねて作られていて、酒蔵では、これが緑の頃は「新酒ができました」茶色になると「今が飲みごろです」というサインだそうですよ♪

This is a Japanese type dessert.
195_nagano.jpg
別腹健在!〆はメトロポリタンホテルのカフェでスイーツ☆栗あんみつ~♪

This is the dish that put the shrimp and vegetables sauce on the
fried buckwheat noodles.
205_nagano.jpg
こちらもBさんおススメのこだわりのお蕎麦屋さん。古い蔵などが並ぶ門前町の
一角にある『かんだた』 私は、’油地獄‘という揚げそばを頂きました。美味!

This is a Japanese pancake(dorayaki)with chestnut’s paste between.
217_nagano.jpg
善光寺門前にある『竹風堂』の‘どら焼山’栗粒あんがとても美味しいの~♪

This is pasta made by buckwheat.
001_nagano.jpg
『サンクゼール』善光寺門前店で、そばパスタとクラッカー購入~♪

These are Oyaki and local beer.
215_nagano.jpg
帰りの新幹線の中で、おやきと地ビールで乾杯の後、東京駅まで
三人共爆睡したのでした。。。電車の旅はこれができるからイイ!

Thank you for reading my blog.
See you!

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。