mittan Road 

 

About mittan Road

Nobody knows what happen tomorrow, but everything is necessary for myself on my life. This is my road I have been walking to be HAPPY-aging not anti-aging. And, where there's a will, there's a way!

今までの道 これからの道 私のHAPPYエイジングロード♪

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Posted by mittanr on

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Halloween's Smoothie ~ハッピーハロウィン・スムージー~

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今日はハロウィンですね。ハロウィンに合わせカボチャのスムージーを
作ってみました

Hi, thank you for visiting my blog!
Today is Halloween, isn't it?
Do you have anything to do for Halloween?
I'd like to show you a pumpkin smoothie I made,
because pumpkin typifies the vegetable of Halloween.
It's a delicious and healthy drink.


Halloween's smoothie:pumpkin×carrot×soymilk×yogurt×
honey×lemon×water
カボチャ、ニンジン、豆乳、ヨーグルト、はちみつ、レモン果汁、水を
ミキサーにかけて出来上がり

Trick or treat!!

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Togakushi Again ~晩秋の戸隠&新蕎麦~

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週末に、夫と夫の友達と私の三人で、戸隠&長野に旅行に行きました
夫たちはバードウォッチングが目的、私は新そばを食べるのが一番の目的
でしたが、予想以上に楽しい旅でした
お天気にも恵まれ、晩秋の戸隠の自然は素晴らしかったです

I did a short trip to Nagano and Togakushi with my husband and
his friend this weekend.They are bird watcher, so this trip is
bird watching tour, but I'm a bigginer.However we also enjoyed
seeing beautiful nature and eating nice food.
We had a really wonderful time, so, I'd like to show you some
photos I took in Togakushi.I feel happy if you enjoy them.

And actually, to go to Togakushi was the second time this year.
If you have time, please see the previous article on my blog.
I think you can see the scene of another season in Togakushi.
↓↓↓
http://mittanr.blog86.fc2.com/blog-entry-148.html
今年の夏、新緑の頃の戸隠も絶景でした。良かったら、前回の記事の写真も
ご覧になって、比べて見てくださいね。

Togakushi forest and botanical garden
159_convert.jpg
戸隠森林植物園。紅葉は終わっていたけれど、落ち葉のじゅうたんがとても
キレイでした~!

The mirror pond 'KAGAMI-IKE'
172_convert_.jpg
鏡池。しんとした空気、湖面にうつる絶景、戸隠に行ったら是非訪れてほしい
場所です!

Togakushi stock farm
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戸隠牧場。もう牛さん達は居ませんでしたが。。。牧場と言えば、ソフトクリーム! 
ここで食べた ’そばソフトクリーム’とても美味しかったです♪

We ate the new buckwheat noodles at this shop'SOBANOMI'.
168_convert_300.jpg
手打ち蕎麦の店:そばの実
167_convert_.jpg
念願の戸隠新蕎麦! 岩塩をかけても良し、辛みおろし大根のおつゆでも
もちろん良し!美味しかったです~♪ 

「むぎまき」という珍しい鳥を見たかった夫たちも念願叶い貴重な場面に遭遇!
残念ながら写真には残せなかったようですが、私もその美しいオレンジ色の鳥を
見ることができました。ラッキー
今回は、東京ー長野間は新幹線。その後はレンタカーで移動しました。
長野では善光寺~信州美術館~美味しいもの巡りと分刻みのスケジュール
また、つづきは後日紹介しますね

Thank you for visiting my blog.
See you!

Power Spot ~パワー届け~~

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長野県戸隠よりiPhoneから投稿しています。
パワースポットと言われている戸隠神社。
皆様にもパワー届きますように~

I'm in Togakushi Nagano Prefecture.
Togakushi shrine is one of power spot in Japan.
I'd like to share the power with everyone.




戸隠神社の本社:奥社

Thank you for visiting my blog.
Have a great weekend!
See you.

Recipe for Noni ~ノニベリーのコロコロシャーベット~

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ロイヤルタヒチ・ノニ飲料を使用したレシピ開発に参加しています
今日は、”ノニベリー”で作った可愛いシャーベットをご紹介します。
また、こちらのレシピの日本語バージョン他、色々なレシピが
野菜ソムリエがつくるノニレシピで紹介されていますので、そちらも是非
ご覧くださいませ~


Hi! Welcome to my blog!
I have been proposing the recipe that used Noni drink made by
Royal Tahiti corporation.
So today, I want to introduce one of them.
I made the sherbet which used Noni Berry.
The pink color and the small dice shape are very cute, right?
I want you to make it, and I hope you like it!

【KOROKORO SHERBET with NONI BERRY】
003_.jpg
Ingredients(2 serve)
30cc Noni berry
100cc yogurt
50cc milk
1tbsp.honey
1tsp.lemon juice

Directions
Mix all ingredients well, put them in a ice tray , and get it into
a freezer.

It’s very easy!! And It’s good for your health to be able to ingest
calcium from milk and yogurt at the same time.
とても簡単で美味しいシャーベットです。牛乳とヨーグルトを加えることで、
不足しがちなカルシウムも同時に摂取できますね

 Royal Tahiti Noni  002_noni.jpg
Noni is the fruit that has 140 kinds of nutrients.
It's amazing,right?!


Thank you for reading my blog.
See you!

Twitter ~さえずり~

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鳥のさえずりを意味するツイッター
さえずるようにツイートできたら良いのだけれど。。。

Thank you for visiting my blog.

Do you use Twitter?

I sometimes get a good information from someone's tweet,
and I tweet a matter I felt interested.
And I enjoy talking with follower on Twitter.
I think it's wonderful to share useful information.
So, I wish I could enjoy tweeting with people in the world.
Oh, yes, to do that, I have to study English more, and I want
to do so.

This is the photo my husband took.
These birds are White-eye. They must be tweeting something.
It's twitter certainly, isn't it?!
078_bird.jpg
水浴びしているメジロby夫・撮影。きっと何かツイート中ね~
これぞ、まさしくツイッター

Thank you for reading my blog.
See you!

Acorns and Fallen Leaves ~ある秋の一日~

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今年自治会役員ということもあり、週末は近所の公園のお掃除に初参加しました。
意外に楽しい! 集めた枯れ葉は大きなゴミ袋80個分にもなりました。

Thank you for visiting my blog.

How are you spending this autumn?

Yesterday, I joined the cleaning of the neighboring park
for the first time.
Actually, I didn't expect so good about that event.
But, I was really excited by the cleaning of fallen leaves.
And, there were few rubbish in the park. Almost of all were
fallen leaves.
So we had 80 plastic bags gathered dead leaves.
We did a good job, right?
I felt happy!

donguri_.jpg
どんぐりもこんなにたーくさん!
思わずお掃除する手を休め遊んでしまいました。。。

park2_.jpg
気持ちよくお掃除できたのは、所謂ゴミが殆ど落ちていなかったからです。
この公園に来る人は皆マナーが良いのかな、とちょっぴり嬉しくなりました

Thank you for reading my blog.
See you!


Marron's Sweets  ~栗の渋皮煮~

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先日、一生懸命鬼皮を剥いた栗。。。
その時に、栗おこわの他に、渋皮煮を作りました。
美味しくできてました~


Hello, everyone! Thank you for visiting my blog.

Today, I tasted the marron's sweet that I made about
one week ago.
Yeah, it was delicious. Well done!
So, I felt happy.

016_kuri.jpg
Ingredients:
300g chestnut that peeled the hard skin, 150g granulated sugar,
50cc brandy, water, baking soda.

Directions:
Skim the scum of chestnut by boiling with baking soda water
several times.
Boil it with water and granulated sugar.
Finally add brandy. Put it in refrigerator.
And, I recommend to eat about one week later.
010_kuri.jpg

Thank you for reading my blog.
See you!

A Famous Snack in Kumamoto ~風雅巻き~

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初めてiPhoneから投稿しています~ できるかな…(*^^*)

昨日、思いがけず届いた友達からの贈りもの
熊本のお菓子「風雅巻き」食べたことありますか?
お醤油や塩で味付けされた大豆やナッツ類を海苔でくるっと巻いてあって、
とーっても美味しんです私のイチオシは、’醤油カシューナッツ'
昨日、初めて食べた ' ゆずごしょう大豆' もピリ辛で、
おつまみにもサイコーでした

These are the famous snack 'Fugamaki' in Kumamoto.
The soybean, peanut, almond and cashew nut of soy-sauce-flavor
or salty taste are wrapped in the dried seaweed.
It's so delicious!!

Thank you for reading my blog.
See you~

An Acceptance Letter ~ベジフルビューティーアドバイザー~

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今日、野菜ソムリエ協会認定「ベジフルビューティーアドバイザー」の
合格通知が届きました
昨年秋から、野菜や果物とインナービューティーの関係を学んでいました。
そして、この試験に合格することは、今年の私の目標の一つでもありました。
まだあまり知られていない資格ですし、私自身もアドバイザーとして役立つには、
まだまだ勉強が必要だと感じています。
でも、やっぱり嬉しいです~
だから、今夜は私のこの小さな一歩に乾杯~~


Thank you for visiting my blog.

I want to tell you about a good news for me now.

I got an acceptance letter today.
And I got the certificate of an adviser.

The adviser's name is Vege-Fru Beauty Adviser.
Vege-Fru means Fruit and vegetables.

Actually, I studied about the relation between the nutrient of fruit
and vegetables and our inner beauty.
And, to pass this exam was one of my goal in this year.
So, I feel really happy now.

But,I think I have to learn more and more though I passed the exam.
And I want to be a person I can give some advice properly.

Anyway, I’d like to do a toast to this one step for me tonight.
Cheers~!!

VFBA005_

Thank you for reading my blog.
See you!

Friends ~トモダチ~

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一緒に笑ったり泣いたりできる友達、真剣に馬鹿も真面目もできる友達、
遠くに居て会えない友達、秘密を打ち明けることができる友達、記憶の中に
生き続ける友達。。。みんなみんな、私の心に寄り添ってくれる大切なフレンズ

Thank you for visiting my blog.

What is friend for you?

Sometimes, friend is a person closer than my family for me.

I'm very happy I have friends I can share about the good or bad
both things and the pleasure or sadness.
We're talking about some foolish or serious things, and laugh
and sometimes cry together.

I wonder how many times their tender mind have cheered me up.

And I have some friends we can't meet.
But, I believe our heart always close.

Oh, my friends, thank you for being friends with me.
I hope you are in a happy time always.


Thank you for reading my blog.
See you!


Japanese Persimmon  ~柿と柿スイーツ~

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秋のフルーツと言えば・・・柿!
熟す前のパリッとした食感のものが好きな人もいれば、トロトロに熟れた甘~い
ものが好きな人もいて、柿は、食べ頃に個人差がある果物の一つですよね。。。
先日実家から届いた熟した柿で、簡単なデザートを作りました~

Thank you for coming to my blog.

Do you like persimmon(kaki)?
And, which do you like the crisp one or the soft one?
Yesterday, I made a sweet jelly with mellow persimmons.
It was a good dessert.
And the persimmon contains much vitamin C, carotene and dietary
fiber. So, you can expect to prevent a cold and dry-skin.
Yeah, persimmon is the good fruit for your healthy body and beauty
skin. It's great, isn't it?!

002_柿
ビタミンC、カロテン、食物繊維などが豊富な柿。
風邪予防にも美肌にもいいんです

柿008_
Mix persimmon and sugar by blender, melt it in agar hot water,
and put in refrigerator.
熟した柿の皮と種を取り除きミキサーにかけて、お好みで砂糖を適量加え、
寒天で固めただけですが、さっぱりしていて、これなら、熟し過ぎが苦手な人も
美味しく食べれそう


These are another persimmon I got from my friend today.
They are cute shape and sweet.
001_kaki.jpg
こちらは、今日、お友達から頂いた「百目柿」という店頭では見かけない珍しい柿 干し柿にする事が多い品種のようですが、丸くて可愛らしい形をしていて、とても甘くて美味しかったです

原産地が日本と中国の柿。殆どの国で「Kaki」で通じるようですね

Thank you for reading my blog.
See you!

The Stock from Dried Bonito ~かつお節だし勉強会~

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先日、野菜ソムリエ協会にて、「かつお節だし」の勉強会に参加しました

Hello, thank you for your visit!

Do you like Japanese stock (Dashi)?
And, have you ever made the stock from dried bonito (Katsuo-
dashi)?
I usually use kombu and dried bonito, or dried small sardines for
Japanese stock.

By the way, I attended a lecture about dried bonito last Friday.
And I learned about the history of dried bonito, the difference of
two kinds of dried bonito and how to make dashi etc.
013_katsuo.jpg
昔は各家庭にあった削り器。鰹節の繊維に沿って削るのがポイント! 

And, according to a historical literature, dried bonito was born
around A.D. 1500.in Japan. And, the merchant in Edo and
the producer in Izu area developed the special process of dried
bonito about 300 years ago.
The product is called ”Honkare-Katsuobushi(本枯鰹節)".
It is the product that mold is attached to the ordinary dried bonito
'Katsuo-Arabushi'(鰹荒節) 5 times. So, it has a better taste and smell.

And when you make the stock, stop the heat immediately after
adding the dried bonito to boiling water.
Then, you shouldn't squeeze hard for the good taste.
014_katsuo.jpg
一番だしは、微沸騰したお湯にかつお節を入れたらすぐに火を止めること、
混ぜないこと、絞り過ぎないことがポイント!←えぐみが出るそうです。
今まで、ろ過する時に、これでもかっていうくらいギュ~って絞ってました

そして、鰹節に’荒節 ’と’本枯節 ’があるということを初めて知りました。
二種類のかつお出し汁をテイスティング!さて、本枯節はどちらでしょう?
015_katsuo.jpg
The left one is the stock by’ Katsuobushi ‘ (鰹荒節だし).
The right one is the stock by ‘Katsuonokarebushi’ (本枯鰹節だし).
The right one was better taste than the left one.
本枯節だしの方が、シャンパンのような色で、透明度も高く、旨みや香りも
荒節だしよりも上品で、鰹だしの風味が口いっぱいに広がる感じでした。

When you buy Katsuobushi,please check the back side.
You can know about the materials such as 'katsuobusi' 
or 'katsuonokarebushi'.
製品裏の原材料名表示欄に、「かつおぶし」と書いてあれば荒節のことで、
かつおのかれぶし」と書いてあれば、荒節に更にカビ付けや日乾などの行程を
経て作られたもので、本枯節とは、荒節に4~5回以上カビ付けを行った物だそう
です。購入の際に、裏をチェックしてみると面白いですね

レクチャーしてくださったのは、老舗鰹節専門店にんべんの商品開発担当の
方々。かつお節の歴史や製法、美味しいだしのとり方など、貴重なお話を沢山
聞かせて頂き、大変勉強になりました。
030_Katsuo.jpg
These are some products by the famous company Ninben
I got at the study meeting.

And last but not least, it's the important thing;
Please preserve dried bonito in a refrigerator.
最後に、かつお節は冷蔵庫での保存が基本~。冷凍保存は
風味が落ちるからNGですよ~

Thank you for reading my blog.
See you!




Rice with Chestnuts  ~栗おこわ~

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大好きな秋の味覚の一つ、栗
鬼皮剥きは大変な作業だけど、美味しい栗おこわが出来ました


Thank you for visiting my blog.

Do you like chestnut?

I really like chestnut which is one of autumnal taste.

The other day, my parents gave me the nice chestnuts,
so I made Kuri-Okowa(rice with chestnuts).

It was a hard work to peel the skin of chestnuts.
栗018_
栗をお湯にしばらく浸した後、栗皮剥き専用ナイフでむきむき~

Therefore,this Kuri-Okowa was so delicious!!
021_栗
もち米3合、栗18個、酒大さじ1、みりん大さじ1/2、塩小さじ1/2、
こんぶ10㎝角を炊飯器で炊いて出来上がり~
今日、夫の実家で食事会があったので、手土産に持って行きました

And, chestnut has much Vitamin C, B and potassium.
栗は、ビタミンC,B,カリウムが豊富に含まれているんですよ

Thank you for reading my blog.
See you!


Heartfelt Package ~宅配便と手紙~

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私が東京の短大に進学した以降、今に至るまでの約30年、
両親から、どれほど沢山の数の宅配便を受け取ってきたのだろう。。。
毎回、箱を開ける時、私はまだ子供みたいです
そして、宅配便には母からの短い手紙がいつも入っています。

Thank you for visiting my blog.

Yesterday, I got a package from my parents.
And a lot of fruits and vegetables were contained in the box.
They were persimmon, chestnut, mandarin orange, eggplant,
mushroom and cabbage etc.

And, the short letter from my mother gets in the package always.
I feel always happy when I opened the package, and I'm moved to
tears sometimes.

When I send a package to someone, I’d like to get my heart into
the box too.

And my mother and I often talk together by phone, and it's usually
a long time calling.

Last night, I called to my parents for thanks, and we enjoyed talking.

Thank you! dad and mom!!

package_.jpg

Thank you for reading my blog.
See you!

A Noted Sweet in Kamakura ~権五郎力餅~

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行きはよいよい、帰りは。。。でしたが、良いこともありました
その中の一つ、江ノ電の極楽寺と長谷駅の間くらいにある老舗の和菓子屋さん
お店に行くと必ず買うのが 鎌倉名物“権五郎力餅”です

Hello, thank you for coming to my blog.

By the way, have you ever been to Kamakura?
Actually, I often go to Kamakura because it's not a distant
place from my house.
And there are many nice shops and historical spots in Kamakura
and Shonan area.

So, I’ll sometimes introduce these nice spots and products I
found from now on.

Well, the day before yesterday, I went on picnic to Inamuragasaki
by train with my husband, but we returned to Kamakura from
Inamuragasaki on foot because my husband loves walking!
I exhausted, but we were able to enjoy visiting some shrines and
eating a green tea’s ice-cream cone and some snacks.

So, today, I’d like to show you about one of the special product
in Kamakura.

It’s a Japanese cake shop of long standing near Goryo-shrine
(Gongoro-shrine).
I heard the shop has been run since about three hundred years ago.
012_kamakura.jpg
御霊神社(権五郎神社)近くにある老舗和菓子屋“力餅家”
 

It’s the rice cake put with small bean sweet paste(Gongoro-
Chikaramochi).
Not too sweet, and simple taste. I like it!
017_kamakura.jpg
甘すぎない小豆餡と素朴なお餅がとても美味しいです(^.^)

鎌倉方面にはよく行くのですが、稲村ケ崎から鎌倉まで歩いたのは初めて
でした。ウロウロしてヘトヘトでしたが、歩いたからこそ気付くことができた風景や、
素敵なお店に出会えて満足でした。
これから時々、鎌倉湘南方面で見つけたものも紹介していきたいと思います

Thanks for reading my blog today too.
See you!

Fruit Smoothies Cafe ~ロベックスジュース~

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今日は、野菜果物とインナービューティーの勉強をしている友人達と
自由が丘で、ランチと散策を楽しみました

Hello, how are you?
It was a sunny day though the wind was cool today.
What did you do today?
I went to a restaurant in Jiyugaoka for lunch with my friends who
have been learning about fruit and vegetables together.
And we ate a nice French food. It was delicious and we had a good
time at the small and cozy restaurant.

Then, we enjoyed walking around there and shopping at a shop for
nice goods. After that, we drank a smoothie at the popular juice
shop. It was a healthy and good smoothie. I like the shop!

話題の店、アメリカL.A.生まれのスムージーカフェ「ロベックスジュース」の
自由が丘店にも行ってみました 私がオーダーしたのは写真左のグァバラバ
グァバ、パインなどの数種類のフルーツのスムージー。サプリが一種類無料で
プラスできるとういうことでしたので、迷わずコラーゲン入りにしてもらいました
すーっごく美味しかったし、明るい店内も気に入りました~
ちなみに写真右は友人がオーダーしたグリーンベジ。これもGood!!
ロベックスジュース009_

http://robeks.co.jp/index.php Robeks Juice
日本はまだ自由が丘店だけのようですが、これから流行りそうな予感です

Thank you for reading my blog today too.
See you!

The First Anniversary ~ブログ記念日~

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Thank you for coming to my blog.
Actually, it is the first anniversary of my blog today!
I started to write this blog for studying English on October 6
last year.
I wonder if my English could improve.
But, I'm keeping my mind that I'll never give up.
So, please forgive my mistake of my English, and give your advice
anytime.
And I'm really happy if you can share something with me.
Anyway, I’ll do my best with pleasure!!
Thank you very much for your support always.

昨年の10月6日、英語の勉強のために始めたブログ。
今日で丁度一周年です! 少しは英語、上達したのかな?
途中、何と無謀なことを始めたものかと悩み、ブログの果たす役割についても
悩み、やればやるほど落ち込むこともあり、ある意味自分との戦い。。。
でも、諦めないで一歩一歩前へ。この気持ちには少しの変化もありませんでした。

英語上達の道は険しく、バイリンガルになるころには、私は、すーっかり
オバアサンになっているかもしれません。
それでも、好奇心いっぱいに過ごしていたいです。
夢中で何かに取り組んでいたいと思うのです。

そして、私のもう一つのライフワークになってきた野菜果物との出会い。
野菜や果物って数えきれないほど沢山の種類があるけれど、世界共通の
アイテムで、言葉を越えた繋がりを感じます。
これからも、世界中の個性溢れる野菜や果物達にも注目していきたいと
思っています。

つたない英文で、間違いも沢山あると思いますが、どうぞよろしくお願いします。
今、私がこうしてブログを書くことができる幸せに感謝して・・ガンバリマス!


そして・・・、約5年前になりますが、初めて一人でサンフランシスコの友人宅を訪れ
た時に、私の友人が真っ先に連れていってくれたのが、スタンフォード大学でした。
全く英語が話せなかった私は、この旅の後すぐに英会話スクールに通い始めたの
です。まさに、私にとっての大きな分岐点でした。

今日、スティーブ ジョブズ氏死去のニュースに驚き、哀悼すると共に、私に強烈な
インパクトを与えたスタンフォード大学で、彼が行なったスピーチの名言を
ここに記しておきたいと思います。

Stay Hungry. Stay Foolish.


Thank you for reading. See you!

My Favorite Tea ~アールグレイ・フレンチブルー~

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今日はこの時期にしては、とても寒い一日でした。
お気に入りの紅茶でホッと一息の午後・・・ふぅ~幸せな時間。。

Hello, thank you for your visit.

I enjoyed afternoon tea at my home because it was raining and
cold here.

So, I'd like to share my favorite tea with you.

It's the tea recommended from my friend who lived in Paris.
And I really like it too.
The blue petals are contained in tea leaves and it has the nice
flavor of bergamot.

And, first, we can enjoy seeing the beautiful tea leaves,
and good smell, then we enjoy tasting it.

I really relaxed with this tea.

001_French Blue
MARIAGE FRERES EARL GREY FRENCH BLUE

フランスの老舗紅茶専門店マリアージュフレールの“アールグレイフレンチブルー”
茶葉に混じった青い花びらが見た目にも爽やかで、ベルガモットの香りがとても
上品です。友人に勧められて私も大好きになった紅茶です。

Thank you for reading my blog.
See you!

Lemon Yellow ~檸檬色じゃないレモン~

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お料理にもよく使うのですが、毎朝のフレッシュジュースに欠かせないのが
レモン 我家のレモン消費は高そうです。。。
そして、先日、レモンイエローじゃないレモンを発見~

I make fresh juice of fruit and vegetables for my family almost
every morning.

So, I think we have a high consumption of lemon because I use
lemon always for the juice.

And I bought a new variety lemon recently.

It looks like orange, so the color is not lemon yellow,
and the taste resembles the early mandarin orange
although it is sour of course.

Anyway, lemon has good smell and vitamin C, right?
I like lemon!

004_lemon.jpg
Left: The lemon made in New Zealand
Right: The lemon made in Chile

左が、ニュージーランド産でオレンジとレモンの自然交配で生まれた
メイヤーレモン。右は、チリ産のレモン。 どちらも防かび剤不使用のもの
メイヤーレモンもやっぱりレモン味!酸~っぱい早生みかんのような感じかな。。。

腐敗菌の繁殖を抑える働きもあるレモン。果汁を搾った後も香りはまだ
楽しめるので、私は、搾った後の皮は一日キッチンに置いておき、
その後、シンクのお掃除に使っています

Thank you for reading my blog!
See you!

Atchoo ! ~ハクション!~

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今日は、朝からクシャミ連発でした。
秋にも花粉症ってあるんでしたっけ。。。

Hi, how was your day?

Today, I have let out a lot of sneezes from morning.
I wonder if it's a hay fever.

By the way, in Europe and America, they usually say "Bless you!" to
the person who did a sneeze.

And, I knew that the sounds of sneeze are expressed ‘atchoo’
‘ahchoo’ ‘ atishoo’ ‘ kerchoo’ in English!
Wow, it’s interesting, isn’t it?

欧米では、クシャミをした人に、Bless you!(神のご加護を!)と言う習慣がある
ようですが、これは、お大事に!という意味で、くしゃみは神からの警告の合図と
されるところからきているみたいですね。
ところで、皆さんは、どんなクシャミをしますか?
ノーマルなハクションや、豪快なファーークショオンとか、犬みたいにクシュン、
加藤茶みたいなヒックシュンとか・・色々あるけれど、、、
英語でもクシャミの音の表現は色々ありそうですね~
どんな風に発音するのか、明日、英会話の先生に聞いてみようっと。 
ちなみに、私はハックシュンタイプです。。。

Thank you for reading my blog!
See you, bye-bye for now.


October ~秋本番~

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10月がスタート!いよいよ秋本番ですね
スポーツの秋、読書の秋、芸術の秋、そして食欲の秋
実り多い季節になりますように。。。

Hello, thank you for coming to my blog.

By the way, how did you start October?

Today, I changed our clothes for this season.

And, do you have any plan for Autumn?

As you know, Autumn is the best season for sports, reading, art and your appetite!

Let's enjoy Autumn!

テンプレート変更しましたこれからもどうぞヨロシクお願します

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