mittan Road 

 

About mittan Road

Nobody knows what happen tomorrow, but everything is necessary for myself on my life. This is my road I have been walking to be HAPPY-aging not anti-aging. And, where there's a will, there's a way!

今までの道 これからの道 私のHAPPYエイジングロード♪

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Carrot's leaves salad

Posted by mittanr on

I made the carrot's leaves salad today.
Mix oiled tuna and sesame.
It was good!





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Purple Daikon Salad   紫大根のサラダ

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先日、英会話の先生から、お庭で採れたての紫大根を頂きました♪
根っこはサラダに、葉っぱは炒めて。
新鮮でとても美味しかった\(^o^)/

The other day, I got this fresh daikon from one of my favorite English teachers.
She has vegetable's garden, and she pulled it that morning when she came to my home.
So,it was fresh very much!



I heard it's called purple daikon.
Um,,,it had white skin and a long purple tail! Yeah, very cute!!
When I cut it, the inside color was pale purple.
How beautiful!



And I made salad with this purple daikon, red cabbage's sprouts and yuzu miso dressing.



This daikon's had a good taste, so this salad was delicious!
And I made stir-fry with greens of this daikon, it was also very good.
Besides, greens have high nutrition.
So, it's useful for our health!
I really enjoyed this purple daikon. Thank you;)



Avocado Salad & Seed ~アボカドサラダとタネの行方~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback


美味しいアボカドサラダを食べたら、種は水栽培~

Hello! Thank you for visiting my blog.
Do you like Avocado?
I want you to eat this Avocado's salad.
It's a little spicy and delicious!

-Spicy Avocado Salad-

家族にも友人にも大好評のカレー風味のアボカドサラダ。
レシピは、お腹にも嬉しい♪スパイシー☆アボカドサラダで、ご紹介しています

By the way, how do you use seed of Avocado?
I usually enjoy doing water culture.

アボカドの種


種の回りの皮を取り除いて、ペットボトルで作った容器で育てます(笑)
芽が出たら、また、ご報告しま~す

I'm looking forward to seeing the growth of Avocado!


Please click on if you like this article. Thank you!
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Nice to meet you,Colorful Potato! ~カラフルポテトサラダ~

Posted by mittanr on   4 comments   0 trackback

はじめましてのカラフルポテト紫色のさつまいもや人参は食べたことありますが・・・
紫や赤のじゃがいもは、見るのも初めてでした

Hello! Thank you for visiting my blog.

Today, I'd like to introduce the colorful potatoes and salad.

I was given the package of these colorful potatoes the other day.
There were ten kinds of potatoes in the box.
And these potatoes have difference of color and texture.
I had never seen purple and red potatoes until now!
It's so interesting, isn't it?
Besides, anthocyanin is contained in the colored potato,
so,the prevention of lifestyle-related disease is expected.

And I made the salad with colorful potatoes.
It was very cute and delicious!

      
青森県黄金崎農場の10種類のじゃがいもが入っているテイスティングポテト。
添付されていたレシピを参考にして、カラフルポテトサラダを作りました♪

      
Ingredients:colorful potatoes, frill lettuce, cucumber, process cheese, mayonnaise, yoghurt, salt, pepper, almond, cheese powder.
茹でた色とりどりのじゃがいも、キュウリ、プロセスチーズを角切りにして、マヨネーズ+ヨーグルト+パルメザンチーズ+塩・こしょうのソースに和え、フリルレタスの上に載せて、砕いたアーモンドとパウダーチーズをかける。じゃがいもがシットリしていて美味しかった~。(お野菜from㈱まつの

じゃがいもはビタミンCやカリウムを多く含んでいます。ビタミンCは熱に弱いのですが、じゃがいもの場合は、豊富なでんぷんが保護する役割をして加熱しても損失が少ないのが特徴なので、茹でる時は丸ごと皮つきのままがGood! 紫や赤のじゃがいもには、ポリフェノールの一種のアントシアニンも含まれていて、生活習慣病予防効果も期待されているんですよ

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My Salad Note ~カラフルミニトマトのオードブル~

Posted by mittanr on   2 comments   0 trackback

こんばんは。最近食べ物の記事が続いています
英語で美味しさを表現するのは難しくてまだまだです。。。
お付き合いくださりありがとうございます

Hello, thank you for visiting my blog.
Do you have any plan for this weekend?
It's three holidays again, isn't it?
We'll go to a home party.
I'm looking forward to eating food and talking together.

By the way, I recommend this tomato's hors d'oeuvre to you.
It's so delicious!
Actually, I ate it at the previous party and love it.
So I make it often when we drink wine.

107_tomato.jpg
Ingredients: tomato, sweet basil, cottage cheese, olive oil,black pepper

117_tomato.jpg
Put them on a slice of French bread toasted.

スイートバジル、トマト、カッテージチーズにオリーブオイルとブラックペッパーをかけただけです。軽くトーストしたフランスパンに載せて頂きます。ワインにとても合うんですよ~。これはカラフルミニトマトで作ったから見た目もとてもキュート!

Thank you for reading my article. Have a nice weekend!

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My Salad Note. No.3. ~あやめ雪かぶのサラダ~

Posted by mittanr on   5 comments   0 trackback

サラダを作って食べて幸せになろう~Myサラダノート第三弾!ww

Hi! Welcome to my blog!

I'd like to show this vegetable and salad today.

Have you ever eaten this turnip?
The name is Ayameyukikabu(あやめ雪かぶ).
And, I recommend to eat them as salad because they're not hard,
the taste is a little sweet and the color is beautiful.
         
上部がほんのりピンクの可愛らしいかぶ。果肉が軟らかく甘みがあるので
生で食べるのがおススメ。(お野菜提供:㈱まつの

I made this salad by Ayameyukikabu, salmon roe, mizuna,
welsh onion's sprout and yuzu.
And I ate this salad with the dressing of yuzu juice,
soy sauce and vinegar.
It was delicious! I hope you like it.
113_salad.jpg
いくら、水菜、芽ネギ、柚子の皮と一緒に和え、柚子果汁で作ったポン酢をかけて。
一瞬、あやめ雪かぶが、かまぼこのように見えますがいくらの塩分と柚子の酸味と香りと芽ネギの風味もアクセントになって、水菜もフレッシュでとても美味しいサラダができました

かぶは晩秋から初冬にかけてが旬。葉から悪くなるので買ったらすぐに葉を切り落とし、乾燥しないように根と葉をそれぞれビニール袋に入れて冷蔵保存がおすすめ。根にはビタミンB1,B2,C,カルシウム、カリウムが含まれ、葉にもカロテン、ビタミンC,食物繊維がたっぷり含まれているので捨てずに食べましょうね~。私は、葉は刻んでじゃこと一緒にゴマ油で炒めてお醤油で味つけして食べることが多いです。白いご飯に合いますよ

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My Salad Note ~大根とカニのサラダ~

Posted by mittanr on   1 comments   0 trackback

大根とカニの組み合わせもGood~
Myサラダノート第二弾って、そんなオーバーな。。。


Thank you for visiting my blog today too.

Do you like crab and vegetable's salad?

I made the salad with Japanese radish (daikon)and crab
the other day.
It was delicious because both daikon and crab are winter
seasonal ingredients.

And,it was easy cooking.
Cut the daikon, break the crab meat into pieces,
and mix them with mayonnaise sauce.

063_salad.jpg
作り方ほぐしたカニの身と細めに拍子切りにした大根をマヨネーズソース(マヨネーズ&レモン果汁&塩こしょう)で和えて、カイワレ大根をトッピングしただけ~。
カイワレを刻んでトッピングするのがポイントかな♪カニ(この時はタラバガニ使用)も大根も旬の食材だから、とても美味しいデス。

ちなみに、この大皿も御船窯の陶器(青瓷)です。ホントは透かし模様のように花模様が三箇所入っているのだけれど、写真じゃ分からないですね。。。

Thanks for reading my article. See you!


My Salad Note ~水前寺菜のサラダ~

Posted by mittanr on   5 comments   0 trackback

先日、実家で作ったサラダ。
有り合わせの材料でパパッと作って、とても喜ばれました♪
ところで、葉の表が緑色で裏が紫色のこの野菜、食べたことありますか?

Thank you for visiting my blog.
Today,I'd like to introduce a salad.
Do you know this vegetable?
It's called "Suizenjina".
When I came to my hometown Kumamoto last week,I made the salad with this vegetable for my parents.
It was easy cooking, delicious, and my parents were really delighted.

By the way, Suizenjina have purple on the back of leaves.
And it has a high nutrition, such as vitamin A,C,Potassium, calcium,
iron etc.
059_suizenjina.jpg
水前寺菜(スイゼンジナ)、キク科、原産地は熱帯アジア。
日本に入ったのは1795年、熊本県の水前寺で栽培されたため、つけられた名前
のようです。金時草(キンジソウ)とも呼ばれる。
味は見た目ほどクセはなく、葉は柔らかく、生でもOK!
ビタミンA,C、カリウム、カルシウム、鉄などを豊富に含む栄養価が高い野菜。


Stir-fry shimeji mushroom and minced garlic in olive oil and sprinkled
with salt and pepper, then toss Suizenjina in it.
068_suizenjina.jpg
作り方しめじをオリーブオイルで炒め、みじん切りのにんにくを加え更に焼き色がつくまで炒め、塩・コショウする。ちぎった水前寺菜の葉に炒めたしめじをオリーブオイルごとさっくりと和えて、貝割れ大根とレモンを飾る。
にんにくはすぐに焦げるので、しめじにある程度火が通ってから加えると良いですよ。


料理上手の母にも褒められたので (幾つになっても褒められるとウレシイ~)
これから、時々、私のサラダノートをこのブログの中で紹介していきたいと
思いま~す

Thank you. See you!

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